WORLDWIDE HOODIE

Infobip je predstavio prvi NFT hoodicu

15. studeni 2022.

Fotografije: Vlado Cvirn

Limitirana serija inovativnih NFT hoodica proizvedena je u svega 300 komada, a upravo ova suradnja omogućit će ljubiteljima tehnologije i mode posjedovanje jedinstvenog modnog komada s personaliziranim NFT čipom.

Infobip, vodeća regionalna IT kompanija u suradnji s mladim kanadskim dizajnerom hrvatskih korijena, Joshuom Čirjakom, osnivačem IUTD Studiosa, napravila je iskorak u street fashion segment te predstavila prvu Infobip Worldwide hoodicu.

Pločnik bar u Zagrebu okupio je poznata lica poput poput Mate Rimca, Marka Bucića - Vanillaza, Nevene Rendeli, Tome Ricova, Marka Vuletića, Karle Zelić i mnogih drugih, koji su među prvima vidjeli i isprobali ovaj ‘gem‘ tehnološkog i modnog svijeta te uživali u jedinstvenim custom made Infobip i IUTD Studios koktelima i nezaboravnom partiju.

"Želimo da Infobip bude prisutan u svim sferama života developera. Poznato je da developeri vole nositi hoodice i da im je to možda i omiljeni modni komad. Ponosni smo na naš prvi proizvod i kolaboraciju s IUTD i tu nećemo stati, nastavit ćemo razvijati nove proizvode u modnom segmentu pa i na taj način dodatno popularizirati mogućnosti tehnologije u našem svakodnevnom životu", istaknuo je Ivan Burazin, član Uprave Infobipa za developersko iskustvo.

IUTD (I Used to Dream) Studios je poznati dizajn studio mladog domaćeg dizajnera i kreativnog direktora Joshue Čirjaka koji je u karijeri surađivao s globalnim zvijezdama, ali i globalnim brendovima za koje je izrađivao dizajnerske odjevne komade. U ovoj novoj suradnji s Infobipom, Čirjak uspješno spaja modernu tehnologiju i svoj prepoznatljiv dizajnerski potpis kroz implementaciju NFC čitača kojim će vlasnici limitirane serije 300 hoodica moći pristupiti digitalnoj verziji svoje hoodice.

image

Ivan Burazin, Joshua Čirjak i Iva Šulentić

"Moja je ideja bila stvoriti hoodicu koja je živa, ima srce i koja je jedinstvena. Svaka hoodica sadrži i poseban NFT čip skeniranjem kojeg se vlasniku daje mogućnost posjedovanja iste u dva svijeta, u realnom i virtualnom. Čast mi je bila surađivati sa Infobipom kojima sam iznimno zahvalan što smo zajedno napravili nešto izvanredno i inovativno", istaknuo je Joshua Čirjak.

Zahvaljujući čitaču unutar hoodice, svaki je od 300 proizvedenih komada jedinstven i autentičan, što je moguće provjeriti skeniranjem NFC taga pametnim telefonom. Dodatnu personalizaciju donose posebni dodaci – bedževi, koji predstavljaju Infobipovih 70-ak ureda diljem svijeta.

Unisex hoodica napravljena je od stopostotnog francuskog frotir pamuka, oversized kroja dostupna isključivo u plavoj boji s Infobip Worldwide logom na prednjoj strani. Sve informacije o limitiranoj seriji Infobipovih hoodica nastalih u kolaboraciji s IUTD Studios i o personaliziranim dodacima dostupne su na web stranici. U online prodajisu od utorka, 22. studenog 2022.