Retro dizajn je ‘in‘

Instagram profili na kojima nalazimo vintage namještaj i dekoracije za dom

26. siječanj 2021.
Fotografija: Profimedia
 
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Virtulnim vremeplovom otplovite u prošla vremena dizajna interijera, inspirirajte se starinskim komadima namještaja i u dom unesite dozu nostalgije uz pomoć ovih vinatge destinacija.

Vintage shopping ne odnosi se samo na odjeću, za vrijeme karantene antikni i vintage namještaj postao je popularniji, ali i dostupniji nego ikada prije. 

U želji da što bolje dekoriramo prostor u kojem sada već gotovo godinu dana intenzivno boravimo, starinski namještaj je u naletu retro trendova više nego poželjan. Osim na dobro poznatim adresama na kojima se mogu pronaći starine za uređenje doma - zagrebački buvljaci poput Hrelića, Britanskog trga, internet adrese eBay ili Etsy shop i slične virtualne trgovine koje se bave isključivo antiknim namještajem, trendu se pridružio Instagram. Kao sve učestalija adresa za shopping, ne čudi što je u prošloj godini na ovoj društvenoj mreži buknulo novo tržište za namještaj. 

Ponuda je zaista raznovrsna, od industrijskih ili shabby chic detalja za dekoriranje, starinskih komada poput komoda, pletenih stolica ili retro naslonjača. Veliki hit u interijerima postale su neobične vaze, pa će neka retro dizajna biti unikatni dodatak u prostoru, a od manjih dekoracija, na vintage adresama lako je pronaći cool lampe i svjetiljke. Osim stranih dobavljača, na našem tržištu je već prepoznatljiv profil Made in Yugoslavia koji sadrži nostalgičnu riznicu namještaja, posuđa i dekoracija izrađenih u Jugoslaviji. Spoj modernog i starog izgledat će odlično, za početak - evo inspiracije s Instagrama. 

Made in Yugoslavia

Home Union

VNTG

Furniture Love

Barbie Roadkill Home

bi-rite studio

Sunbeam Vintage