Ville Rosa dei Venti

Istarska oaza mediteranskog duha i pogled koji oduzima dah

02. svibanj 2021.
Fotografije: Rajan Milošević

Kompleks od dvije vile u okolici Rapca destinacija su koja će zadovoljiti i najzahtjevnije putnike.

S impresivnim pogledom na zaljev, smještene na uzvisini iznad Rapca, stoje Ville Rosa dei Venti, za goste željne luksuznog odmora i autentičnog Mediterana otvorene od prošle godine. 

Dvije vile prostiru se na imanju od ukupno 3000 kvadratnih metara, mogu ugostiti do 20 ljudi, a smještene su na mirnoj uzvisini, okružene mediteranskim biljem. U vrtu je bazen od 70 kvadratnih metara s ležaljkama, a nevjerojatan pogled osvojit će vas na prvu. Vile su se gradile osam godina, a prošle su godine dobile svoje prve goste. 

image
Imanje je na osami
image
Dvije vile povezane su dvorištem i vrtom
image
Suhozid i masline kao autentični detalji
image
Pogled koji će vas osvojiti

"Ideja je bila da se vile uklapaju u okoliš i prirodu koliko god mogu. Zato izgledaju kao da su starije i renovirane, ali su zapravo novograđene. Nismo htjeli da odskaču niti da budu preagresivne pa smo puno toga posvetili tom mediteranskom duhu koji smo htjeli prenijeti gostima", rekao nam je vlasnik Mauricio Batelić. Cijelo je imanje spoj modernog i tradicionalnog, što nije bilo lako postići bez da se ulazi u kič, na što se posebno pazilo. 

Arhitektonski projekt je radio Elin Blažina iz labinskog Studija Plus, a unutrašnjost je osmislio vlasnik - a zatim ga i realizirao. 

image
Svaka kuća ima četiri spavaće sobe i četiri kupaonice
image
Odmor uz veliki bazen
image
Spoj modernog i tradicionalnog
image
Detalji daju štih Mediterana

"Za vrijeme prvog lockdowna bio sam prepun ideja pa sam nabavio materijal i alate i bacio se na posao. Uz pomoć prijatelja izradio sam većinu namještaja", rekao nam je Mauricio. Puno je detalja koji su doprinijeli autohtonom osjećaju Mediterana i Istre, poput starinskih suhozida, bačvi, velikih staklenih posuda... 

"Fokus smo više stavili na autentičnost nego na luksuz, iako kuće imaju sve što vam treba za luksuzan odmor, od jacuzzija, bazena, vanjsku kuhinju i roštilj, parking za do 10 automobila... Htjeli smo da gosti imaju sve što im treba za ugodan boravak, uz osjećaj pravog Mediterana", kaže vlasnik. 

image
Luksuzan odmor uz jacuzzi
image
Namještaj je jednostavan i efektan
image
Vidljive grede također su dio autentičnog uređenja
image
Obje kuće uređene su sa stilom

U svakoj kući nalaze se četiri spavaće sobe i četiri kupaonice, potpuno opremljena kuhinja i terasa, a tu su i dječje igralište te mogućnost igranja badmintona, stolnog tenisa i malog nogometa. Unutarnje uređenje također je kombinacija tradicionalnog i modernog, uz uglavnom neutralne boje, namještaj čistih linija te tople detalje. 

image
Svaka je soba posebna
image
Dobar dio namještaja vlasnik je sam izradio
image
U uređenju se pazilo na svaki detalj
image
Mediteranski stil u jednoj od spavaćih soba
image
Pravi mediteranski ugođaj