The Rainbow House

Je li ovo najšarenija kuća koju ste vidjeli?

03. kolovoz 2022.

Fotografija: The Rainbow House

Američka dizajnerica Marita White iskoristila je svoj talent, ali i tešku životnu situaciju da "ništa" pretvori u "sve". Njen šareni, novouređeni dom nas je oduševio!

Sudbina Marite White jedna je od onih kakve smo navikli gledati u filmovima poput "Jedi, moli, voli": nakon što joj je priuštio tragediju, život ju je odveo na put na kakvom se dotad nije mogla ni zamisliti. Naime, riječ je o Amerikanki čiji Instagram profil The Rainboww House broji gotovo pedeset tisuća pratitelja, koje je privukla bojama i uzorcima interijera svoje kuće. Nakon što je godine provela zarobljena u braku koji je nije duhovno ni emocionalno ispunjavao, White je u jeku pandemije odselila i kupila kućicu koju je odlučila pretvoriti u svoje malo utočište. Renovacija i dizajn poslužili su joj kao terapija, a novi joj je hobi donio spoznaju o dvije ključne stvari: kako se osjeća i kako se želi osjećati.

White kaže kako je sa suprugom živjela u minimalistički, skandinavski uređenom stanu te da su njene želje, ali i talent, često bili sputani. Zato si je prilikom novog početka dala oduška i, vodeći se pravilom da ništa nije previše, uredila svoj dom iz snova - sobu po sobu, boju po boju. Njeni su pratitelji zaluđeni muralima, uzorcima na podu i šarenilom tekstila, a posebno je privlačna i polica za knjige koje slaže i organizira po bojama.

U kuhinji White drži napadno ružičasti frižider na retro demier pločicama, a dnevnim boravkom dominiraju nijanse pastelne ružičaste koju razbija upečatljiva narančasti naslonjač. Spajajući nespojivo dopušta da svaki kutak nove kuće simbolizira njen karakter, njenu strast prema životu i ljubav prema kreativnom stvaranju. No Maritini principi nisu sasvim jednostavni: to što je nešto šareno, ne znači da je nestrukturirano. Dok osmišljava i planira prostor vodi se intuicijom, ali nije svaki premaz boje savršen baš takav kakav je. Hodnik je bojala čak osam puta da bi se u konačnosti odlučila za bijelu, a pri svakom odabiru boje ili uzorka vodi se poznatim pitanjem Marie Kondo - budi li ovo u meni sreću? Zbog velike potražnje kuća se može čak i iznajmiti, a White se okušala i u dizajniranju za druge.