GG binge

Jedan psihološki triler glavna je tema, imamo sličnih prijedloga

11. rujan 2020.
Fotografija: Profimedia

Psihološki trileri uvijek nas ostave prilično zbunjene, razmišljajući o tome što smo zapravo pogledali. Ako ste fan takvih filmova, imamo par prijedloga za vas.

Pomalo jezivo, čudno i zbunjujuće, a cijelo vas vrijeme drži zalijepljene za ekran - psihološki trileri definitivno su filmovi koji će vas razbuditi i natjerati na razmišljanje. U posljednje vrijeme cijeli internet priča o jednom takvom, Netflixovom "I'm Thinking Of Ending Things". 

Film Charlieja Kaufmana s Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette i Davidom Thewlisom u glavnim ulogama nastao je prema istoimenom romanu Iaina Reida. 

Pratimo djevojku koja sa svojim dečkom, s kojim nije dugo u vezi, ide u posjet njegovim roditeljima prvi put, a istovremeno razmišlja o tome da prekine s njim. Kad dođu na farmu njegovih roditelja, odmah primjećuje da nešto s njima i cijelim mjestom nije baš u redu, no nije joj posve jasno što. 

Za jasnije objašnjenje možete pogledati trailer, iako vam neće pretjerano pomoći. Samo preporučujemo - pogledajte film. 
A evo još nekoliko filmova sličnog žanra koje možete streamati preko vikenda.

The Son

Argentinski film Sebastiána Schindela prati bračni par koji će uskoro dobiti prvo dijete. Umjetnik Lorenzo postaje sve više paranoičan kako se bliži termin poroda jer se boji da njegova supruga Sigrid, norveška biologinja, radi nešto opasno, što će utjecati na zdravlje njegovog sina. Kad se dijete rodi, paranoje se povećavaju i više nije jasno tko je paranoičan, a tko nije... 
Film je dobio jako pozitivne kritike i definitivno se isplati pogledati, a kritičari su ga nazvali "uznemirujućim, u najboljem smislu riječi". 

In The Tall Grass

Adaptacija djela Stevena Kinga igra se našom percepcijom prostora i vremena, i to, gdje drugdje nego - u nepreglednom polju visoke trave, negdje na američkom Jugu. Brat i sestra, vozeći se pokraj polja, čuju zazivanje upomoć dječaka koji se čini da je u visokoj travi. Ulaze kako bi mu pomogli, no ubrzo shvaćaju da su se izgubili, ali i da u polju nisu sami. 
Film je snimio Vincenzo Natali, a svi fanovi Stevena Kinga voljet će ovu nadnaravnu horor dramu koju možete pogledati na Netflixu.

Bird Box

Ako niste pogledali prije dvije godine, kad je cijeli internet pričao o tome, vrijeme da se prihvatite "Bird Boxa". Sa Sandrom Bullock u glavnoj ulozi, ova post apokaliptična drama sigurno će izgledati drugačije ako je gledate 2020. godine. 
Radnja prati Malorie, koja pokušava zaštititi svoje dvoje djece od zlih sila koje vrebaju posvuda, a ako ih pogleda, svaki čovjek poludi i ubije se. Film počinje tako da Malorie s djecom ulazi u čamac, svi imaju poveze preko očiju i ona počinje veslati. Paralelno pratimo njezinu borbu na rijeci s događajima otprije pet godina koji su vodili do sadašnjosti... Film nagrađivane redateljice Susanne Bier imao je osrednje kritike, a većina ističe kako potencijal nije do kraja ispunjen

Bottom Of The World 

Mladi par, Alex i Scarlett, idu prema Los Angelesu prateći Route 66. Jedne večeri stanu u motelu usred pustinje. Nakon noćne more, Alex se budi u sobi i shvaća da je Scarlett nestala. Dobiva jezivi poziv i shvaća da je oteta. Potraga ga dovede do pustinje, no uskoro se ponovno budi i shvaća da je u potpuno drugom životu - s novom djevojkom, u novoj kući. Ipak, on se jedini sjeća Scarlett te pokušava doći do istine - što se zapravo dogodilo?

Film koji je također imao velik potencijal, a čija je izvedba nešto slabija bit će dovoljan ako vam treba malo zbunjujućeg sadržaja ovog vikenda. U glavnim su ulogama Jena Malone, Douglas Smith i Ted Levine.