Trendovi u interijerima

Jesen i zima uz skandinavski chic s toplim detaljima inspiriranima prirodom

05. rujan 2020.
FOTOGRAFIJE: Jysk
Stolna lampa Albert
Ines Madunić
Ines Madunić

Prirodni materijali i boje prevladavaju u interijerima ove sezone. To nije nimalo čudno - u posljednjih nekoliko mjeseci svi smo shvatili važnost prirode u našim životima, a sad je želimo u svakodnevici.

Upravo je priroda glavna zvijezda trendova u interijerima za nadolazeću sezonu jesen/zima. Boje, materijali, oblici - sve je inspirirano onime što nalazimo u prirodi, a s ciljem postizanja organskog mira koji pronalazimo u svom domu. 

Za početak, trendovi ove sezone ciljaju na to da ne budu prolazni, nego dugoročni, održivi i u skladu s prirodom koja ih inspirira. To znači da biramo klasične komade, gotovo neutralne, koji će se uklopiti u svaki interijer, a naglasit ćemo ih dodacima.  

image
Krute, pravilne linije kombinirajte s toplim, prirodnim bojama
Luster Tornstein / Stolić s kotačima Enjoy / Košara Are / Vaza Roy
image
Jednostavne, čiste linije za klasičan izgled
Polični element Padborg / Blagovaonska stolica Adslev / Vaza Magnus

Savršenstvo prirode ogleda se u njezinoj pravilnosti, ali i drugim, specifičnim oblicima. Kad sve to prenesemo na interijere, trendovi kažu da ćemo birati namještaj koji je pravilnih, ravnih linija, dok će dodaci biti ipak nešto "mekši", obliji. 

image
Zaobljeni oblici i prirodne boje
Vaza Felix / Košara Are

Boje koje dominiraju su zemljane: plavo-zelena, pepeljasto zelena, smeđa i boja hrđe te, naravno, bijela i crna. Sve se one međusobno savršeno nadopunjuju i kombiniraju bez straha da ćete "pogriješiti" ili da će vaš prostor izgledati pretrpano ili kičasto. 

image
Tamni i hladni tonovi prevladavaju
Blagovaonska stolica Risskov / Stolić Trosterud (mramor) / Vaza Mathias

Jako su trendi komadi u boji drva, kao i oni od ratana, koji će unijeti dodatnu toplinu u vaš dom. Ne samo zbog boja, nego i zbog vidljive strukture materijala. Sve što je surovo, ultra je moderno; tu su uključeni i materijali poput kože, pa i pliša te naglasci poput resica. 

 

image
Vidljiva struktura materijala važan je element ove sezone
Tepih Sandeltre / Ukrasni jastučić Engkarse
image
Dodaci od prirodnih materijala, poput ratana, unijet će toplinu u interijer
Košara Are / Košara Asger

S obzirom na sve ovo, jasno je da je jedan od najvećih trendova ove sezone minimalistički stil uređenja interijera, koji se savršeno uklapa u tzv. skandinavski štih. 

Interijeri prate trendove u našem društvu; naši su domovi uvijek refleksija onoga što se događa vani. U skladu s time, jedan od najvažnijih trendova je vintage. Ovog se puta ne radi o prolaznom trendu, nego upravo suprotno.

image
Uvedite toplinu u dom prirodnim materijalima
Blagovaonska stolica Liseleje / Luster Sigvard

U fokusu je održivost, dugovječnost, funkcionalnost vintage namještaja od kojeg se sastoje super moderni interijeri.

Vintage ili boho stil ove je sezone "pročišćen" pa biramo komade koji oblikom i materijalom podsjećaju na starinski namještaj, ali su visoko funkcionalni.

image
Sve je inspirirano prirodom, od materijala do oblika
Stolna lampa Albert / Zidni ukras Stellan / Tegla za cvijeće Ejlev /
Svijeća Jens

I ovdje su zemljane boje istaknute, no fokus je na toplijim tonovima pa kombiniramo smeđu i boju pijeska s tamno crvenom i bogatom ružičastom, koje će dati i raskošan izgled prostoru.