Inspired by Reese

Jeste li već kreirali svoju savršenu oazu za čitanje?

04. svibanj 2022.

Fotografije: Havenly

U novoj kolekciji koju je Havenly kreirao s poznatom glumicom Reese Witherspoon nalaze se dodaci za dom s kojima se i najobičnija prostorija u stanu može pretvoriti u savršen kutak za čitanje.

Otkad je osnovan 2017., književni klub Reese Witherspoon sve je popularniji. U susret tome, prošle godine je osmišljena i lansirana Book Club aplikacija, putem koje članovi jednom tjedno dobivaju Reeseinu "lektiru", a kao i do sada, teži se tome da u fokusu budu knjige sa ženskim likovima u središtu radnje. Da je organizacija postigla zavidnu razinu uspjeha govori i to da se danas knjige prevode i reklamiraju po njenoj preporuci, a na izdanjima se odnedavno pojavljuje žig koji upućuje kupce na to da knjigu preporučuje Reese Witherspoon.

image

Reese Witherspoon
Fotografija: Face to Face/Profimedia

Glumica je odvela cijelu priču korak dalje ostvarivši suradnju s Havenlyjem, trgovinom odnosno tvrtkom za dizajn i uređenje domova. Cilj navedene suradnje bio je omogućiti čitateljima stvaranje idealnog ambijenta za opuštanje uz knjigu - Havenly će asortimanom namještaja i predmeta za dom pomoći stvoriti personalizirane čitaonice za one koji se od knjige ne mogu odvojiti. Stolice, police za knjige, razne vrste i stilovi tapeta, meki, šareni jastučići i raznoliki taburei čekaju svoje kupce na web stranicama Havenlyja.

Soba za čitanje treba biti umirujuća i opuštajuća, zato se lakše odlučiti za nježnije nijanse boja i voditi se udobnošću kao prioritetom. Korak broj jedan svakako je pronaći fotelju koja mami svojom mekoćom, a važnu stavku kutka čine i police za knjige koje trebaju biti prostrane i nenametljive, spremne da se neprimjetno uklope u svaki ambijent. Poigrajte se i tapetama odnosno bojom zidova, a posebno si dajte oduška kad su u pitanju sitnice i dekoracije jer vam je cilj stvoriti prostor koji će vas opustiti, raznježiti te iz kojega se nećete poželjeti maknuti još satima. Nemojte zaboraviti negdje ukomponirati i zidni sat kako vam ta važna informacija ne bi poslužila kao izgovor da posegnete za mobitelom. U kutku za čitanje izbjegavajte utičnice (osim one jedne za stylish podnu lampu, naravno), a obavezno pronađite mjesta i za neku lijepu veliku biljku.

Ljubav prema čitanju znači i ljubav prema sebi. Otkako su nas preplavile društvene mreže čitamo sve rjeđe i sve dekoncentriranije, što objašnjava i rast trenda kutaka za čitanje: baš kao što će nas nove tajice ili top motivirati za trening, tako će nas i novi jastuk ili deka potaknuti da se vratimo starim navikama ili izgradimo nove. Stolac za ljuljanje, šalica čaja i umirujuća glazba u pozadini važne su stavke takvog užitka. Naš prijedlog: dajte šansu žutoj boji!

image

Polica za knjige Rain Walnut; Vivre (707,90 kn)/Fotelja Catania; Prima (3.873,33 kn)/Prošarana deka; Zara Home (369,00 kn)/Dizajnirani zidni sat The Learned; Kunstloft (639,00 kn)/Žuti tabure Balcab Home Nora; Bonami (599,00 kn - akcijska cijena)/Podna svjetiljka Nagano White (1.119,00 kn - akcijska cijena)

image

Kutna polica za knjige Sonoma; Lesnina (749,00 kn)/Set jastučnica Foliage Mix; Vivre (101,90 kn)/Stolić za kavu Sita; Chair4you (3.268,00 kn)/Čupavi tepih Stefan 1; Moemax (279,00 kn)/Stolac za ljuljanje Walter 2; Kult Home (2.859,00 kn)