Purple Hearts

Jeste li već pogledali novi Netflixov film o kojem svi pričaju?

04. kolovoz 2022.

Fotografije: Profimedia

Glazbenica i vojnik upustili su se u lažnu ljubavnu romansu, s ciljem da jedno drugome omoguće određeni niz socijalnih i medicinskih benefita. No ispada da se privrženost ne može samo tako odglumiti.

Ako ćemo tražiti nepogrešivi recept za savršeno sladunjav i romantičan ljubavni film, ne bi bilo loše osloniti se na one u kojima jednu od glavnih uloga nosi mladi američki vojnik. Strastvena ljubav, bolni rastanci i (ne)savršeni happily ever after protkan tragedijom ratne traume i najtvrdokornijima će izmamiti suze na oči, kao što smo vidjeli u filmu "Sve što želim to si ti" iz 2010., originalnom "Top Gunu" ili u odličnom Eastwoodovom "Snajperistu" iz 2014. godine. No "Purple Hearts", Netflixov film koji se ovih dana rekordnom brzinom popeo na vrh ljestvice gledanosti, nudi jedan neobičan twist: ljubav u ovom slučaju nije okidač priče, već puko sredstvo čija uporaba donosi neželjene posljedice.

Drama kojoj ćemo u ovom filmu svjedočiti ne tiče se samo romanse, već prikazuje svakodnevnu borbu koju za čovjeka znači suživot s bolešću, i to u društvu koje je sklono upravo od bolesnih izvlačiti najdeblje novčane iznose. Protagonistica Cassie talentirana je i ambiciozna glazbenica i autorica, čija su glavna životna prepreka šećerna bolest i financijski dugovi koji dolaze uz nju. Kad sazna za socijalne benefite koje može ostvariti ženidbom za američkog vojnika, odluči se "skrasiti" s Lukeom Morrowom, discipliniranim i strastvenim marincem.

No nakon niza uspješno odglumljenih scena sretnoga braka, mladi se par zatekne pred poteškoćom kojoj je glavni uzrok Lukeova ratna ozljeda. Odjednom stvari više nisu tako jednostavne, a granica između lažne slike i stvarne privrženosti postaje sve mutnija. Film se bavi zanimljivim setom pitanja koja se dotiču morala, empatije i dubine međuljudskih odnosa. Vrijedi li i za ljubav fake it till you make it pravilo i za koju se cijenu može kupiti financijska, odnosno zdravstvena stabilnost? To je pitanje privuklo pažnju publike koja je film nagradila visokom gledanošću. Netflix nastavlja voditi borbu sa svojim recentnim padom popularnosti, ali čini se da je ovaj film točno ono što je publika tražila. Glavne uloge u filmu igraju Sofia Carson i Nicholas Galitzine, a režiju potpisuje Elizabeth Allen Rosenbaum. Trailer pogledajte u nastavku.