Trendovi

Kakav nakit nosimo ove jeseni?

04. rujan 2021.
Fotografije: IMAXtree

Vrijeme je da školjkice spremimo u kutijice za nakit i ostavimo ih tamo do iduće godine. Donosimo pregled trendova u nakitu za hladniji dio godine.

Možda se čini kao da je nakit bezvremenski i ne poznaje trendove, no znamo da se naši ukusi mijenjaju, a trendovi na svjetskoj modnoj sceni lako se uvlače u našu svakodnevicu. Nakit s perlicama i školjkama te ankleti, odnosno nanognice polako se spremaju u kutijicu za nakit da bi nas dočekali idućeg ljeta, a mi se pripremamo za jesen. Dizajneri su za ovu sezonu predložili razne trendove u nakitu, od ultra dugačkih naušnica do chunky chokera, a mi smo izabrali one koji nam se najviše sviđaju i s kojima nećete pogriješiti. 

Duge naušnice 

image
Kristalne viseće naušnice - što veće, to bolje
image
Chandelier naušnice su veliki hit

Preciznije, nose se tzv. chandelier naušnice, duge, viseće s resicama od kristala, stakla ili čak tkanine. Pomalo podsjećaju na starinske lustere s puno visećih ukrasa i kristala. Slobodno pretjerajte s dužinom - baš kao što je pokazao Fendi na pisti za ovu sezonu.  

Teksturirano 

image
Metal koji izgleda zgužvano

Metal koji izgleda "zgužvano" posebno je popularan i nosit će se uglavnom na naušnicama. Bilo da su to ringovi nepravilnog oblika ili puni, plosnati krugovi, u srebru, platini, zlatu... Nosi se pomaknuto i nesavršeno. 

Privjesci 

image
Marine Serre voli privjeske na narukvicama...
image
...ali i na prstenju

Maleni privjesci i puno njih nose se na ogrlicama, narukvicama, pa čak i prstenju, kako je pokazala Marine Serre u kolekciji jesen/zima. Na dugoj, zlatnoj ogrlici vole ih u Marniju. 

image
Marni statement ogrlica s privjescima u boji

Osobno

Sve više ljudi odlučuje se za personalizirani nakit, uz koji mogu iskazati svoju osobnost. Primjerice, inicijali, natpisi, horoskopski znak, poludrago i drago kamenje prema mjesecu rođenja... Bitno je da nakit ima priču. 

Jedna naušnica 

image
Fendi predlaže jednu statement naušnicu

Nosi se i samo jedna naušnica kao statement dodatak ili različite na svakom uhu. Jedna je uvijek veća i upečatljivija. Ne morate se bojati da ćete izgledati čudno, nego samo jako cool.  

Chunky chokeri 

image
Alberta Ferretti zlatni choker
image
Gotičarski i pankerski chokeri se opet nose

Nakon onih tankih, sad se nose veliki, chunky chokeri, odnosno ogrlice koje idu uz vrat. Voli ih Alberta Ferretti, koja ih je izradila u obliku debelog zlatnog lanca s puno karika. Nose se i oni gotički i pankerski chokeri, kožni sa šiljcima ili nitnama.  

Životinje

image
Motiv životinja uvijek razigra look

Motiv životinja nosi se već neko vrijeme, a prenijet ćemo ovaj trend i u jesen i zimu. Osim što su uvijek posebni, komadi s motivom životinja, posebno ako su u boji, daju razigran dojam cijelom outfitu.  

image
Talisman ogrlica - €50,15 (Oxette) // Pilgrim srebrne naušnice - 179,20 kn (AboutYou) // Alighieri 24-karatno zlatna ogrlica s privjeskom horoskopskog znaka - €225 (Matches Fashion) // Magda Butrym asimetrične kristalne naušnice - €395 (My Theresa) // Sydney Evan ogrlica od 14-karatnog zlata s privjeskom bunmbara s dijamantima i safirima - €510 (My Theresa) // Jennifer Meyer ogrlica i privjesak slon od 18-karatnog zlata i s dijamantom - €470 (Net-a-porter) // Twinset choker s privjescima - 687,20 kn (AboutYou) // Alexandra Rich choker od baršuna i kristala - €150 (My Theresa) // Naušnice od teksturiranog srebra - €106,25 (Oxette) // Prada logo naušnica clip-on - €480 (My Theresa) // Paco Rabanne choker s privjescima - €700 (My Theresa)