Prva zbirka slavne kantautorice

Lana Del Rey oduševljava i kao pjesnikinja

29. srpanj 2020.
Lana Del Rey/Profimedia
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Puno općih mjesta koje iz medija znamo o samoj pjevačici prisutni su u ovoj zbirci, ali i mnogo više sofisticiranog materijala - što je i bilo za očekivati.

Lana Del Rey napisala je svoju prvu zbirku pjesama "Violet Bent Backwards Over the Grass". Sylvia Plath, Walt Whitman i Allen Ginsberg autori su koje je slavna kantautorica redovito isticala kao najveće uzore.

Del Rey je objavila audioknjigu s 14 pjesama (fizički primjerak izlazi tek 29. rujna), čiju glazbu potpisuje nagrađivani Jack Antonoff. Kroz poeziju, kao i kroz njezine dosadašnje balade, autorica nam daje uvid u svoj privatni život, razmišljanja i stavove.

Ovom zbirkom poezije smo saznali, a obožavatelji možda tek potvrdili, da Lana i dalje voli: Los Angeles, mrzi Donalda Trumpa, protiv je 2020. - pop kulture, voli letjeti i ploviti. Također kroz ovu zbirku saznajemo da Lana ima svog "healera" koji joj "otvara" čakre, te da često ne vjeruje samoj sebi (a ni drugima!).

Još par intrigantnih stvari doznajemo: bogata je, ali ne previše ili ne onoliko koliko smo svi mislili da je. Čuva karte kino ulaznica koje je podsjećaju na vremena u kojima je izlazila s dečkima i da obožava kuhati. 

Sasvim puno nevažnih stvari – ipak, poezija Lane Del Rey pokazala je da je njezina autorska zrelost skočila na novu razinu koja nije dosadna i predvidiva.