Francuzi nas posebno vole

Ljetovanje u Hrvatskoj: top lokacije koje strani mediji hvale

25. lipanj 2020.
Fotografije: Profimedia.hr

Britanci i Francuzi navijaju za Hrvatsku obalu. Hvale se dakako najljepše destinacije, ali i one koje vam ne bi od prve pale na pamet.

Britanski The Telegraph objavio je veliki tekst o Hrvatskoj, u kojem se navodi deset razloga zbog kojih vrijedi posjetiti našu zemlju prvom prilikom, a posebno nas voli i francuski Vogue koji je našu obalu preporučio u nekoliko navrata da bi sada napravio i virtualnu turneju našim najljepšim plažama.

Razlozi koje navode su širokog dijapazona: čisto more, manje gostiju, pristojnije cijene. Važan razlog su i šarmantne plaže, poput Zlatnog rata na otoku Braču, Krivice na Lošinju i Stračinske na Šolti. 

image
Grad Dubrovnik

Poseban je naglasak stavljen na Rijeku, “fascinantan grad luku” i europsku prijestolnicu kulture te na Zagreb, kulturu ispijanja kave i nezaobilaznu tržnicu Dolac.

image
Rijeka, EPK 2020.

Kao glavni razlog dolaska u Hrvatsku ističe se, jasno, rijetka prilika da se Dubrovnik posjeti u srcu sezone, bez uobičajenih (enormnih!) gužvi. New York Times stavlja Dubrovnik u ravan s Venecijom, Parizom, Barcelonom u kontekstu Covid pandemije kao mjesta koja su postala neprepoznatljiva zbog smanjenog do gotovo pa ukinutog turističkog posjećivanja.

image
Bol, Brač

Lonely Planet poručuje da smo najsigurnija zemlja za putovati (valja reći da je to napisano prije korona žarišta u Zadru). Upravo su se oni u iscrpnom članku raspisali o otoku Braču.

image
Grad Cavtat

Forbes je početkom lipnja preporučio tri grada:Rijeku, Cavtat i Zagreb kao najsigurnija mjesta za posjetiti u Hrvatskoj i među top 20 u Europi.

image
Rijeka, brodogradilište