Vitamin Sea

Maštamo o odmoru uz holističke wellness tretmane

21. rujan 2022.

Fotografija: Promo

Sponzorirani članak

Magični resort Falkensteiner Punta Skala produžava osjećaj ljeta i nudi hedonističko iskustvo wellness odmora.

Boravak u prirodi ima terapeutski učinak, no kad se događa u blizini mora, povezan je s mnogim tjelesnim i mentalnim blagodatima. Potreba za ovakvom vrstom odmora je u porastu, osobito zbog užurbanog načina života. Spas od stresa tražimo uz more i šum valova, a paletu tretmana, bazena i spa hedonizma, yogu te vitamin sea experience nudi svijet Falkensteiner Resorta Punta Skala u Dalmaciji.

Proteže se na 6000 četvornih metara, uz čak šest bazena, impresivan svijet sauna s panoramskom saunom iz koje puca pogled na zadarski arhipelag. U ponudi su tretmani sa smiljem, lavandom, ružmarinom, morskom soli… U AcquaPura SPA svijetu voda ima glavnu ulogu te se Jadransko more koristi u brojnim tretmanima. SPA kao jedna od najjačih karika, nezaobilazna je stavka svih koji vole odmor bez stresa i posvećuju dodatnu njegu svom tijelu i umu. Hamam tretmani su posebnost ovog resorta, a tijek tretmana pobliže izgleda ovako:

image

Fotografija: Miran Kambić

U hamam se ne ide nagog tijela, već oko sebe imate pestemal - maramu kojom se omata tijelo. Liježe se na toplo kamenje koje je ugrijano na 37 stupnjeva, gdje se opuštate. Hamam majstor upućuje klijenta u parnu (tursku) kupelj, jer tamo tijelo može upiti toplinu, disanje se olakšava, a tijelo se opušta i kad je dovoljno ugrijano slijedi blagi piling. Nakon toga se klijent polijeva vodom koja se nalazi u bakrenoj posudi i pere sa sapunom od maslinovog ulja i lovora, nakon čega se radi masaža cijelog tijela i glave. 

image

Fotografija: Promo

image

Fotografija: Robert Balasko

Do kraja godine možete uživati u Vitamin Sea iskustvu u Falkensteiner Resortu Punta Skala, a ponuda uključuje koktel dobrodošlice na dolasku, popodnevni vitalni snack u Sotto Voce baru, 20 posto popusta na ranije bukirane SPA tretmane po izboru, besplatan ulaz u Fortis fitness centar te razne doživljaje destinacije – od kušanja vina do obilaska Zadra u pratnji vodiča. 

Osim wellnessa i uživanja u kristalno čistom moru i okolnoj šumi, tu je i vježbanje yoge. Holistički odmor u Falkensteiner Resortu Punta Skala kombinira meditaciju, yogu i relaksaciju - odmor za napuniti baterije i vratiti vas u svakodnevicu punih pluća.

image

Fotografija: Promo

image

Fotografija: Promo

image

Fotografija: Miran Kambić