gg binge

Mila Kunis zvijezda je naše binge liste

14. listopad 2022.

Fotografije: Profimedia

Mila Kunis iza sebe ima svu silu uloga, a okušala se u mnoštvu različitih žanrova, od teških drama do zabavnih komedija. I dok je na Netflixu gledamo u filmu "Luckiest Girl Alive", vraćamo se i njenim starijim nastupima - "Ludim sedamdesetima" i legendarnoj "Sarah Marshall".

Luckiest Girl Alive" u režiji Mikea Barkera trenutno je najgledaniji film na Netflixu u Hrvatskoj, a već sam pogled na radnju otkriva i zašto. Glavnu ulogu u svojim rukama drži upravo Mila Kunis kao Ani Fanelli, žena koja naizgled "ima sve". No kako to u filmovima obično biva, "imati sve" znači i "imati što za sakriti", a što se otkriva kad joj priđe redatelj dokumentarca o zločinu kojem je i ona prisustvovala godinama, godinama ranije. Neugodan je susret vraća u traumu i prisiljena je suočiti se s mračnom prošlošću i, još gore - istinom. Žanrovski smješten u kategorije drame, misterija i trilera, film asocira i na neke druge uspješnice Mile Kunis koje mame na binge.

Black Swan

Od čega početi nego od možda najvećeg Milinog glumačkog ostvarenja, onog u filmu "Black Swan" redatelja Darrena Aronofskyja. U filmu kao balerina nastupa s Natalie Portman, koja je za navedenu ulogu dobila i Oscara. Ova priča o kompetitivnosti, strasti, boli i traumi utkanima u zidove baletne dvorane potresno je ali neponovljivo iskustvo. No spomenuta kompetitivnost ne tiče se samo odnosa s konkurencijom, već i odnosa protagonistice sa samom sobom, što je još opasniji teren.

Bad Moms

A kao odmor od jeze i napetosti, slijedi "Bad Moms", film Jona Lucasa i Scotta Moorea, u kojemu glavni ansambl, osim Kunis, čine i Kathryn Hahn, Kristen Bell, Jada Pinkett Smith i Christina Applegate. Kako i sam naziv sugerira, radi se o ženama koje odbace društvene norme i potrebu za kontrolom te se prepuste divljem, ludom, zabavnom, slobodnom životu kakav "pravim mamama" ne priliči. Konačno posvećene same sebi, djevojke propitkuju što uopće znači savršen život te kako ga voditi.

Forgetting Sarah Marshal

I u ovom se kultnom ljubiću Kunis pojavljuje s Kristen Bell, ovaj put u pratnji Jasona Segela i Paula Rudda. Film Nicholasa Stollera prati ljubavnu dramu osjećajnog Petera, mladića koji ostane slomljena srca nakon što ga ostavi djevojka, Sarah Marshall. Nepopravljivo i neutješno tužan, otisne se s polubratom Brianom na putovanje gdje sretne upravo Sarah i njenog novog ljubavnika. Što ga drugo može spasiti, osim nove ljubavi na pomolu?

Jupiter Ascending

Mila Kunis u filmu "Jupiter Ascending" Lane i Lilly Wachowski nastupa s Channingom Tatumom i Eddiejem Redmayneom. Radi se o znanstveno-fantastičnoj akciji čija protagonistica Jupiter Jones nakon spoznaje da je predestinirana za velike stvari nastavlja živjeti svojim običnim, dosadnim životom polako se pozdravljajući s nadom da bi ikada moglo postati drukčije. No, kad u njen život zakorači neobično biće s neobičnom misijom, sudbina Jupiter Jones počinje se mijenjati.

Family Guy

Za cijeli vikend neopterećenog bingea, savršen je izbor "Family Guy" Setha MacFarlanea. Bezbroj epizoda, bezbroj humorističnih situacija, simpatični likovi, beskompromisne i nepomirljive šale. Mila Kunis u ovoj obožavanoj animiranoj seriji posuđuje glas Meg Griffin, djevojci koja je sve suprotno od onoga što je Mila Kunis u očima javnosti: Mila je seksi, Meg je odbojna. Mila je poznata, slavna i uspješna, Meg je svima na teret i smetnja. Mila osvoji svaki prostor u koji zakorači, Meg nitko ne primjećuje. I u tome leži čar njene uloge.

Friends with Benefits

Postoji li netko tko još nije gledao "Friends with Benefits"? Srećom, nije ga problem pogledati opet, i opet, i opet. Justin Timberlake i Mila Kunis igraju glavne uloge u ovoj zabavnoj romantičnoj komediji Willa Glucka, u kojoj par započinje vezu zaklevši se da ona neće prerasti ni u što romantično i sladunjavo. Naprotiv, ostat će na onoj razini koja oboma odgovora: isključivo seksualnoj. No kako u životu, tako i u filmu, naivno zacrtan plan nije uvijek jednostavno ostvariti.

Four Good Days

U ovoj emocionalno nabijenoj, teškoj drami Rodriga Garcíje Mila Kunis i Glenn Close glume majku i kćer koje se bore s kćerinom ovisnošću. Sa životom u potpunom rasulu, navučena na najgoru moguću drogu - heroin - Molly se očajna pojavi na kućnom pragu svoje majke i traži pomoć. Teška obiteljska situacija koja hrabro prikazuje sve slojeve takvog problema uplest će nas u priču koja se prvenstveno tiče ljubavi, i to majčinske, nekonvencionalne, ponekad čak i upitne.

That ‘70s Show

"That ‘70s Show", u nas poznatiji kao "Lude sedamdesete", originalno se emitirao od 1998. do 2006. godine. Taj je sitcom na neki način bio i proboj za Milu Kunis, koja u seriji utjelovljuje lik Jackie Burkhart. Protagonist serije Eric Forman (Topher Grace) tipičan je srednjoškolac, okružen obitelji i prijateljima s kojima istražuje što bi sve život trebao biti, i što bi trebao uključivati. Danas, u vrijeme kada se povratak sedamdesetima probija i kroz modu i kroz dekor interijera, poseban je gušt gledati ovu poslasticu uz koju smo, suosjećajući s Formanom, odrastali.

The Spy Who Dumped Me

U filmu Susanne Fogel "The Spy Who Dumped Me" Kunis se pojavljuje s Justinom Therouxom i Kate McKinnon. Radnja prati Audrey (Kunis) i Morgan (McKinnon), najbolje prijateljice koje se ni krive ni dužne, zbog Audreyjenog bivšeg dečka, zateknu u međunarodnoj zavrzlami. Običan se život u tren oka pretvara u misiju spašavanja svijeta, a djevojke se u naletu adrenalina zateknu u bijegu Europom, zarobljene između krvoločnih ubojica i sumnjivog britanskog agenta.