Jednostavnost na cijeni

Moderan dom prepun holivudske povijesti

14. ožujak 2021.
Fotografije: Profimedia

Imanje u Los Angelesu sastoji se od dvije stambene jedinice između kojih su vrt i bazen.

Svega dvije spavaće sobe na jednom imanju za holivudske je pojmove malo, no šarmantno uređenje oduševit će sve one koji vole ugodan život i prije svega - jednostavnost. Za 2,75 milijuna dolara prodaje se upravo takvo imanje na kojem je donedavno živjela glumica, scenaristica i producentica Lena Dunham. 

Kuće su sagrađene 1919., a jedan od vlasnika bio je i glumac George Peppard, poznat po ulozi u kultnom filmu "Doručak kod Tiffanyja". 

image
Prostrano dvorište s bazenom
image
Retro namještaj daje poseban štih
image
Prostrani dnevni boravak s originalnim kaminom od cigle

Imanje se sastoji od glavne zgrade, u kojoj se nalaze dvije spavaće sobe iz koje se izlazi na trijem, a u drugoj kući u dvorištu su dnevni boravak i kuhinja. Između su vrt s nekoliko mjesta za odmor i druženje te bazen. Ukupno se radi o više od 232 metra kvadratna stambenog prostora. 

image
Detalji se ističu u minimalističkom uređenju
image
Kuhinja i blagovaonica nastavljaju se na dnevni boravak
image
Jedna od dvije spavaće sobe
image
Ugrađene police čuvaju prostor

Neki originalni dijelovi su sačuvani, poput kamina i prozora, a odlično funkcioniraju u kombinaciji s modernim drvenim podom i jednostavnim, bijelim ugradbenim namještajem. Većina je namještaja bijela pa su zato naglasci posebno zanimljivi. Primjerice, konzola od tamnog drva u hodniku ili crvene tapete u kupaonici s uzorkom leoparda. Posebno su zanimljivi i retro komadi namještaja, poput sofe i blagovaonskih stolica. 

image
Zanimljive tapete u kupaonici
image
Radni prostor
image
I kuhinja je minimalistički bijela