Na jezeru Como

Možete rezervirati velebnu vilu iz filma ‘House of Gucci‘

23. studeni 2021.

Fotografije: Airbnb

House of Gucci - doslovno i da, možete rezervirati smještaj u ovoj baroknoj vili, istoj onoj u kojoj su Lady Gaga i Adam Driver utjelovili Patriziju Reggiani i Maurizija Guccija.

 Film o dinastiji Gucci jedan je od iščekivanijih naslova ove godine i kako se datum premijere približava (zabilježite 26. studenog), tako raste hype oko filma. 

Obitelj Gucci je u filmu prikazana u svojoj velebnoj vili koja zaista postoji i koju možete iznajmiti na Airbnb-u. Villa Balbiano nalazi se na jezeru Como kao jedna od najprestižnijih lokacija na ovom jezeru i jednako će oduševiti obožavatelje arhitekture, mode i umjetnosti. Vila datira u 17. stoljeće, bila je dom kardinalu Duriniju koji je uredio zdanje i napunio ga umjetničkim djelima. U to vrijeme, ova kuća bila je poznato okupljalište intelektualaca, a barokno uređenje i freske tadašnjih umjetnika do danas su ostale savršeno očuvane. Poznate aukcijske kuće opremile su prostor luksuznim antiknim namještajem, a zdanje se ispostavilo kao idealna scenografija za snimanje filma "House of Gucci" - prepuno je luksuznih detalja, mramora i velikih ležajeva od velura, uz naravno predivan pogled na jezero Como i prostrani vrt. 

Villa se sastoji od šest prostranih spavaćih soba, koje je opremio poznati dizajner interijera Jacques Garcia. Pa, prije dolaska filma u kina, zavirite u famozan interijer talijanske vile.