Lauba

Na Kolektartu u prodaji radovi 20 najperspektivnijih mladih umjetnika naše scene

22. prosinac 2021.

Lorena Almaši

Fotografija: Press

Sponzorirani sadržaj

Uz velikane moderne i suvremene umjetnosti na Kolektartu i radovi perspektivnih umjetnika mlađih generacija.

Kuća za ljude i umjetnost Lauba i ove godine poziva na najprestižniju prodajnu izložbu u regiji. Treće izdanje Kolektarta, s najbogatijom ponudom dosad, održat će se od 22. do 24. 12. i predstavlja savršenu priliku da investirate u upečatljiv umjetnički komad ili iznenadite nekog nezaboravnim poklonom. Uz povoljne cijene i Laubino jamstvo kvalitete, Kolektart je obavezna postaja za svakog kolekcionara, ljubitelja umjetnosti i kulturnjaka.

Tako će se ovaj tjedan u Kući za ljude i umjetnost pronaći radovi hrvatskih velikana moderne i suvremene umjetnosti čiji su radovi cijenjeni diljem svijeta, kao i oni mlađe generacije umjetnika, također etabliranih mladih nada čiji je talenat prepoznat u Hrvatskoj i inozemstvu. Pošto vam o Murtiću, Kožariću i Ujević Galetović ne moramo puno govoriti - to čini njihov dugogodišnji rad i uspjeh, s ponosom vam predstavljamo 19 mladih umjetnika, najperspektivnijih na sceni, koji će se ove godine predstaviti na Laubinoj prodajnoj izložbi.

Lorna Kijurko i Jessica Gobert specifične su po crno bijelom izričaju koji njeguju, Lorna fotografskome a Jessica grafičkom, dok Rina Barbarić živahnim bojama preispituje društvene kontekste ženstvenosti. Kroz rad Petre Divković i Lore Elezović često se provlače životinjski motivi i teme, a rađaju se i imaginarni, hibridni likovi.

image

Lorna Kijurko

image

Jessica Gobert

O nedavnoj izložbi Nikice Jurkovića, Maksimum minimuma već se mnogo pisalo, a medijski su popraćene i nezaboravne skulpture Lorene Almaši. Nikola Grabovac slovi kao jedan od najuzbudljivijih mladih umjetnika, a njegov je rad prepoznala i Pictoplasma.

Diana Trohar minimalizam boja koje koristi balansira s teksturama različitih materijala, često se prema slici odnoseći kao prema kiparskom elementu. Andrej Drožđan je vrstan u više medija, od instalacije do ilustracije, a njegov je vizualni jezik upečatljivih boja prepoznatljiv u svim kontekstima. Ivana Pipal također djeluje kroz mnogobrojne medije: ilustraciju, animaciju, strip, umjetničku knjigu, instalaciju i video, povezujući često i ples i kazalište kao srodne discipline u svoju umjetnost.

image

Andrej Drožđan

Radove Mie Matijević Akrap zasigurno ćete prepoznati sa zagrebačkih ulica, posebice njen mural Smogovaca nedavno nastalog na lokaciji snimanja kultne serije, kao i upečatljivu igru boja Mislava Lešića koji je oslikao panele kod glavnih stepenica Dolca. A murali i ulična umjetnosti pravi su forte Maria Miličića, umjetničkog imena Mane Mei, koji je svojim pozitivnim porukama prožeo i uljepšao Zagreb. Ni Mironu Miliću ulice nisu strano platno, ali se bavi i dizajnom i ilustracijom zbog kojih je višestruko opažen.

image

Mia Matijević Akrap

Teo Kiš stvara radove koji spajaju i suprotstavljaju apstrakciju i figuraciju, poigravajući se u njihovom zanimljivom međuprostoru, dok se Emanuela Lekić vraća figuraciji i realizmu prikazujući poluprazne gradske lokalitete koji odišu mirom i mističnošću. Slikarica Zorana Unković kroz slojeve boje, ručno rađenog platna i emajla iznosi svoj unutarnji, emotivni svijet dok se Dominik Vuković kroz svoje posljednje radove reflektira na djetinjstvo.

Mnogi su od ovih umjetnika već viđeni u Laubi koja je prepoznala njihov nevjerojatni potencijal kao i činjenicu da će vrijednost radova ovih zvijezda u usponu zasigurno samo rasti. A kvaliteta djela očita je već i danas, kako su mnogi od ovih sjajnih umjetnika okrunjeni nagradama u Hrvatskoj ali i inozemstvu.

Stoga ne propustite priliku ugrabiti ove buduće raritete i podržite mlade, talentirane umjetnike koji zajedničkim snagama održavaju našu kulturno umjetničku scenu. Vrata Kolektarta bit će otvorena 22. i 23. 12. od 14 do 22 sata i 24.12. od 10 do 14, a otvorenje ekskluzivne izložbe održat će se u Laubi 22.12. u 20 sati.