Sui Generis

Na romantičnom grčkom otoku pronašli smo vilu iz snova

27. kolovoz 2022.

Fotografija: Sui Generis

Bazen čije se plavetnilo stapa s krajolikom, kao i zemljanim tonovima potencirana unutrašnjost, razlozi su zbog kojeg ćete se u ovom obilju luksuza osjećati kao jedno s prirodom.

Simplifikacija dekora rezultirala je sofisticiranim minimalizmom kojeg se naprosto ne možemo zasititi, a smješten je na egzotičnom i romantičnom grčkom otoku, Kefaloniji. Ova vila rezultat je umjetničkog stvaralaštva arhitektonskog studija L Architects sa sjedištem u Grčkoj, a njen naziv, "Sui Generis" mogao bi se prevesti kao "jedinstven, svoje vrste". I zaista, riječ je o posebnoj, moćnoj vili neusporedive estetike, izoliranoj od buke i znatiželjnih pogleda drugih ljudi, u kojoj se gosti mogu prepustiti dubinskom odmoru nakon koje će se teško moći vratiti u stvarnost.

Navikli na vrtoglave cijene na našoj obali, iznenađuje da noćenje u ovakvom arhitektonskom čudu stoji tek pet tisuća kuna. Za tu cijenu dobivate prostor od tri spavaće sobe, s luksuznom terasom s kaminom i vanjskim bazenom te udoban i topao interijer u zemljanim tonovima koji će vam osigurati duboku relaksaciju koja vam je bila potrebna čitave godine. Smještena na samom jugu otoka, vila je okrenuta prema beskraju plavetnila Sredozemnog mora, a okružena je vrtom prepunim raznih blagodati.

Interijer predstavlja spoj tradicionalne grčke kulture i autentičnog suvremenog pristupa. Cosy atmosfera postignuta je mekim materijalima i pažljivo odabranim nijansama od kojih dominiraju one bež i smeđe. Osim frapantnog bazena, na raspolaganju vam je i hamam kupka, luksuzna kada te turska sauna, a izađete li van, dočekat će vas očaravajuća terasa s udobnom garniturom koja samo čeka da se na nju izvalite i upijete tračke zanosnog grčkog sunca. U sklopu Sui Generis vile, da stvar bude bolja, možete zatražiti i privatnog kuhara, kao što se možete i upustiti u razne avanture - od krstarenja i razgledavanja obale privatnim barkama, do degustacije vina. No koliko god Grčka bila lijepa, Sui Generis još je ljepša - i ne možemo zamisliti da izađemo iz nje!

L Architects tvrtka je koja se revno i dosljedno drži svog pristupa: kombinacije luksuznog minimalizma i grčke kulture. Misiji - stvaranju prostora koji obogaćuju život - pristupaju na holistički način. Fokusirani su i na okoliš te svaku svoju tvorevinu pokušavaju integirati u prirodu tako da djeluje skladno i neinvazivno, odnosno tako da bude s njome u vječnome dosluhu. "O sebi više razmišljamo kao o dizajnerima iskustava, a ne o konvencionalnim arhitektima", objašnjavaju.