gg sluša

Najbolje pop pjesme o ženskom zadovoljstvu

09. listopad 2021.
Fotografija: Profimedia

Neke su prilično izravne, a neke pomalo suptilne. Ovo su najbolje pjesme o ženskom zadovoljstvu.

Na koncertu u Nashvilleu u sklopu svoje "Love on Tour" turneje, Harry Styles najavio je pjesmu "Watermelon Sugar" s objašnjenjem: "Pjesma je o, uh... slatkoći života. Također je o ženskom orgazmu, ali to je totalno drugačije. To nije toliko bitno", rekao je Harry. Hit s albuma "Fine Line" star je više od godinu dana, a ovo je prvi put da je Britanac potvrdio da se radi o pjesmi o seksu, a ne o ljetnom voću. 

Stihovi "Taste like strawberries on a summer evenin' / And it sounds just like a song / I want more berries and that summer feelin' / It's so wonderful and warm" te "I just wanna taste it, I just wanna taste it, Watermelon Sugar High" možda otkrivaju da se ne radi samo o lubenicama i jagodama, no sve je otvoreno za interpretaciju. 

Na stranici Urban Dictionary, pojam "Watermelon Sugar High" objašnjen je kao "osjećaj adrenalina koji imate nakon seksa". 

Lubenica je inače prilično pogodna za seks sleng i ovo nije prvi put da se koristi u pop pjesmi. U "Drunk in Love", Beyonceinoj pjesmi iz 2013., ona pjeva: "I've been drinkin' watermelon", što zapravo znači gutati ejakulat. 

Osim što ćemo sad pomalo drugačije slušati Harryjev hit, pronašli smo još nekoliko pjesama koje tematiziraju žensko zadovoljstvo. Zanimljivo, većinu su napisale i izvele hip hop i/ili r'n'b izvođačice, i to uglavnom tijekom 00-ih, uz nekoliko iznimki. 

Cardi B ft. Megan Thee Stallion: WAP 

Prošlogodišnji megahit Cardi B i Megan Thee Stallion potpuno je šokirao konzervativce. Puni naziv je "Wet Ass Pussy", a u njoj repaju o seksu od početka do kraja iz ženske perspektive, s puno detalja i otkrivanja nekih seksualnih želja. WAP je jedna od pjesama koje vam se možda neće svidjeti jer je preizravna, no svakako jedna od najvažnijih u ovom području jer se radi o ženskom izražavanju želje za seksom i afinitetima, a to je, nažalost, još uvijek veliki tabu. 

Tweet ft. Missy Elliott: Oops (Oh My) 

Pravi r'n'b klasik s početka 00-ih koji je za dotad nepoznatu pjevačicu producirao Timbaland, a u pisanju joj je pomogla Missy Elliott. Tweet je kasnije pokušala objasniti kako pjesma "nije o masturbaciji, nego o ljubavi prema sebi". Kako god to želite zvati, činjenica je da stihovi: "I looked over to the left, Mmh, I was lookin' so good I couldn't reject myself / I looked over to the left, Mmm, I was feelin' so good I had to touch myself" i nisu previše suptilni ili dvosmisleni. U svakom slučaju, seksi klasik koji i danas volimo poslušati. 

Macy Gray: B.O.B.

Također, teško da ste promašili poantu ove pjesme iz 2015. "And his name is BOB, B- is for Battery, O- Operated, B- is for Better, cos he’s not complicated". Macy je, dakle, posvetila cijelu pjesmu svom vibratoru, koji joj radi sve ono što želi i nije nimalo kompliciran. Oda je to solo igri koja ide na baterije i koja nas nikad ne razočara. 

Divinyls: I Touch Myself

Najuspješniji singl australske grupe Divinyls svakako je "I Touch Myself" iz 1990. Ni ovdje nema baš previše suptilnosti, ali zato ima zarazne senzualnosti. Jedna je to od najpoznatijih pjesama o ženskoj masturbaciji, kao i jedna s brojnim coverima. Jednostavno i iskreno: "I don't want anybody else / When I think about you / I touch myself".

Toni Braxton: You’re Making Me High

Veliki hit Toni Braxton iz 1996., s njezinog prvog albuma "Secrets". Pjesma je o uzbuđenju oko te jedne, nove osobe, koja nas uzbuđuje na sve moguće načine, ali uglavnom seksualno. 

"I can imagine you / Touching my private parts / And just the thought of you / I can't help but touch myself", pjeva Toni, a nastavlja s: "Well all I only want is / Moonlights, with you there inside me / All night, doin' it again and again." Zaboravili smo da su nulte zapravo bile prilično seksi. 

Pink: Fingers

Uvijek iskrena Pink napisala je pjesmu o situaciji u kojoj smo se vjerojatno mnoge našle (nećemo baš reći sve) - kad vas muškarac ne zadovoljava pa stvari uzmete u svoje ruke, doslovno.  "When it's late at night and you're fast a sleep / I let my fingers do the walking." Sve nam je jasno, Pink. 

Beyonce: Blow

Na istom albumu kao i "Drunk in Love" je i "Blow", vesela disko stvar koja je o ženskom oralnom seksu i orgazmu. Pjesma je prilično izravna, ali i razigrana, senzualna i iskrena - recimo, Beyonce se u jednom trenutku pita "kakav je njegov osjećaj jer je sigurno dobro".

"Can you eat my skittles / It's the sweetest in the middle, yeah / Pink that's the flavor / Solve the riddle, yeah". Nikad više nećete gledati Skittlese na isti način. 

FKA Twigs: Kicks

Psihodelična kraljica FKA Twigs ima sjajne tekstove o ženskoj seksualnosti i inače pa spominje svojevrsno "tužno masturbiranje" u pjesmi "daybed" s najnovijeg albuma "Magdalene", ali "Kicks" je nešto eksplicitniji i zapravo više posvećen zadovoljstvu. 

"When I'm alone / I don't need you / I love my touch / Know just what to do / So, I tell myself it's cool to get my kicks like you, just like you / I just touch myself and say / I'll make my own damn way".

Khia: My Neck, My Back

Nema apsolutno ništa suptilno u ovom klasiku hip hopa iz 2002. Čak i ako je nikad niste u cijelosti poslušali, vjerojatno možete nastaviti stih: "My neck, my back / Lick my pussy and my crack". Ako imate nekoga u životu kome nije previše jasno što treba raditi da zadovolji ženu, ovo su doslovne upute, s tehnikama i lokacijama. Obavezna lektira, reklo bi se.