‘Zola‘

Najluđa priča s Twittera pretvorena u film

06. travanj 2021.
Fotografija: Profimedia

Put na Floridu, striptiz, prostitucija, droga, ubojstvo... Drama i još malo drame u Zolinoj priči s Twittera došla je na film.

Ako ste pratili Twitter prije šest godina, sigurno ste u nekom trenutku čuli za thread od 148 tweetova u kojem je korisnica Zola, pravog imena Aziah Wells, opisala nevjerojatnu epizodu iz svog života koja je postala viralna te poznata kao "najveća striperska priča ikada". Sad su tweetovi postali film, upravo je izašao trailer, u glavnim su ulogama Taylour Paige i Riley Keough, pojavljuju se još i Nicholas Braun, Colman Domingo, Ari'el Stachel, Jason Mitchell, Nelcie Souffrant i Ts Madison. Film je režirala Janicza Bravo, premijerno je prikazan na Sundanceu prošle godine, a uskoro bi trebao doći u kina. 

Ako niste upoznati s nevjerojatnom pričom, ide otprilike ovako. Zola je bila konobarica u Hootersu, gdje je upoznala Jessicu, također striptizetu, koja joj ponudi da krene s njom na Floridu zbog navodnog plesačkog angažmana. S njima su još Jessicin dečko Jarrett i prijatelj koji se predstavi kao Z, a ispostavi se da je on zapravo Jessicin svodnik. Ništa ne ide po planu, a u 148 tweetova i sat i pol filma svjedočimo striptizu, prostituciji, trgovini ljudima, zlouporabi droge, ubojstvu... U svakom slučaju, odvija se prava drama s nevjerojatnim obratima. Scenarij filma temelji se na tweetovima koji opisuju vikend, ali i članku o Zoli koji je objavljen u The Rolling Stoneu, u kojem je priznala da je u threadu pomalo pretjerivala u nekim opisima, samo zato da bude malo atraktivnije. 

image
Početak viralnog threada

"Većina ljudi ne želi čitati o trgovini ljudima. Natjerala sam i njih da pročitaju do kraja", rekla je Zola. U članku iz Rolling Stonea pokrivene su verzije Zole, Jessice i Jarretta i svačija je drugačija, zbog čega je ova priča, na kraju, toliko i zanimljiva.