PROLJETNO IZDANJE

Ne propustite novi broj magazina Gloria Glam: Birajte između dvije naslovnice s novim zvijezdama

27. ožujak 2024.

Kreativno vodstvo ROMANO DECKER
Fotografije FRANJO MATKOVIĆ
Styling ANA NIKAČEVIĆ
Make-up SIMONA ANTONOVIĆ
Stilist kose ANTE PAŽANIN @Studio Te

Dvije glumačke zvijezde na dvije naslovnice luksuznog proljetnog broja magazina Gloria Glam pozivaju vas da se pridružite konverzaciji oko najhot tema o modi, ljepoti, wellbeingu, umjetnosti, knjigama i svemu onome što život čini bogatijim. Novo, proljetno izdanje u prodaji je od 28. ožujka, a uz magazin na dar ne propustite Sisley Phyto-Lip Twist Matte balzam za usne.

Ovaj broj je nastajao kroz neprobojne slojeve zimskih vesta, debelih jakni, vunenih kapa i kratkih dana, a puštali smo ga u miris tiska slaveći prvi dan proljeća. U kreativnoj hipnozi dočekali smo omiljeno godišnje doba svih onih koji su zaljubljeni u život. A redakcija se pritom zaljubila u sve protagoniste novog izdanja. Jer u proljeće se ritualno osjećamo nekako zaljubljeno, prošireno, povišeno i pomalo ludo bez obzira na realitete naših života. Jeste li primijetili koliko sam puta spomenula riječ zaljubljeni u kontekstu proljeća? I ne planiram stati.

Da smo omađijani kemijom inspiracije shvatila sam na samom početku stvaranja ovog broja kad me u kasnu zimsku noć u 11 navečer nazvala naša suradnica Zrinka Šamija u potpunoj ekstazi. Nezaustavljivo mi je prepričavala maratonski intervju s našom zvijezdom s naslovnice, mladom glumačkom senzacijom Lazarom Dragojevićem. Ona se zaljubila u njegovu energiju i da ih nisu zamolili da napuste zagrebački restoran u kojem se dogodio pravi glumački performans jer su probili radno vrijeme svih zaposlenika, vjerojatno bi ostali do jutra. Tako nastaju najbolji intervjui i ne čudi me da su od tog dana postali prijatelji. Novinar Srđan Sandić proživio je sličan scenarij s drugom glavnom protagonisticom, mladom glumicom Majom Jurić. Njezina osobnost, potpuna otvorenost i sloboda koju živi u punini osvojile su ga. Da, dijagnoza je bila slična. I on se zaljubio u nevjerojatnu karizmu mlade umjetnice. A onda se na snimanju dogodila ljubavna eksplozija - susret dva nevjerojatna glumačka talenta s nebesko plavim očima prepunim strasti. Svjedočili smo cjelodnevnim transformacijama s Majom i Lazarom u glavnim ulogama. Dogodio se još jedan sloj ljubavne magije zbog koje Gloria Glam ovoga puta izlazi s dvije različite naslovnice... Pogađate - s istim akterima.

U tom inspirativnom laboratoriju nastavili smo stvarati. I dalje zaljubljeni. Razgovarali smo s britanskom keramičarkom Marthom Freud, ispričali priču trgovca umjetnina Stefana Simchowitza - čovjeka kojeg vole mrziti. Priveli smo najuspješnije hrvatske producente Miodraga Silu i Nebojšu Tarabu, koji svojim genijalnim serijama osvajaju najjače streaming platforme. Naša suradnica Mirela Forić Srna intervjuirala je strastvenu obožavateljicu vrhunske mode, vlasnicu obožavanog Maria Storea - Mariju Obrvan. Razgovor ove dvije, prije svega prijateljice odvijao se za vrijeme Tjedna mode u Parizu i trajao je nekoliko dana. Doznajte zašto i uživajte u intervjuu.

Iz Pariza smo doveli još jednu senzaciju i ekskluzivu - Penélope Cruz i Brada Pitta koji su prvi put zajedno snimali, i to za kratki film u kojem glavnu ulogu igra - Chanelova torba. Tu je i emotivna objava slavnog francuskog draguljara Lorenza Bäumera - samo za Gloriju Glam - te impresivna priča o domu fotografa i pasioniranog skejtera Tasa Careage koji živi u renesansnoj crkvi na osami.

Putovali smo kroz Buenos Aires, Pariz (u nekoliko navrata), Beograd i Zagreb, upijali razne zanimljive energije, upoznavali uspješne ljude, zakoračili u modnu budućnost, otvorili neka važna društvena pitanja, analizirali, maštali, smijali se i dobro se zabavljali. Naši kolumnisti zaintrigirali su nas opet svojim slojevitim pogledima na različite teme. Mi smo ovo izdanje stvarali zaljubljeni u život i inspiraciju, a vas želimo zaraziti identičnim osjećajem barem do sljedećeg broja. Voli vas gg!