Novi broj

Ne propustite optimistično proljetno izdanje Glorije Glam

17. ožujak 2022.

Fotografija: Mare Milin 
Kreativno vodstvo i styling: Romano Decker 
Make-up: Simona Antonović 
Kosa: Ante Pažanin
Manikura: Manos
Asistentica fotografkinje: Mirta Pejić 
Asistentica stilista: Lea Ladišić 
Scenografija: @munchyhungrybeast 

Idealan magazin za proljeće? Ne morate tražiti dalje jer vam Gloria Glam donosi mnoštvo intervjua, zanimljivih individualaca, priča i interijera na više od 200 stranica, a na dar ne propustite novi parfem Dsquared2 Original Wood, idealan za one slobodnog duha.

Tog su me nedjeljnog jutra u fotografskom studiju, poput pravih štrebera profesionalaca, u istim majicama, uzbuđeni, pršteći žarom za akcijom i pozitivnom energijom, dočekali glumci Tihana Lazović i Slavko Sobin. Ona, neopterećena frajerica, samokritična profesionalka, duhovita i ugodno razigrana. On, veliki frajer i fajter, svjestan sebe, svojih mana i vrlina. Oboje ogoljeni, bez glumatanja, bez maske. Iskreno svoji, autentični. Onaj tip ljudi koje, ako kliknete na prvu, osjetite intimno i duboko, kao da ih poznajete cijeli život.

Set je podsjećao na snimanje filma u kojem se isprepliću zarazno ludilo, drama i komedija. Uz glasnu je glazbu cijeli dan odzvanjao smijeh, a adrenalin je ključao do samog kraja snimanja - sretnog kraja. U tim trenucima ushićenja nismo mogli ni pretpostaviti što će se za samo nekoliko dana dogoditi sa svijetom. Tema je to koju sam željela izbjeći, jer što se više može ili uopće treba reći o ljudima usisanim u zonu straha i neizvjesnosti. No, nažalost to je danas okrutna stvarnost, a meni, na trenutke, potpuni apsurd. Je li moguće u vremenima u kojima čovjek leti u svemir, slobodu i integritet plaćati životima? Je li moguće da nesuvisla ideja o moći jednog čovjeka može ugroziti cijeli svijet? Moguće je. Povijest se ponavlja jer civilizacija nije u svom razvoju skočila do razine gdje rat postaje besmislen. I stalno mi se otvara jedno pitanje, vjerojatno potaknuto činjenicom da uskoro na svijet donosim ljudski život. Koliko on zapravo vrijedi? Koliko vrijedi ljudski život?

Ne postoji ta mjerna kategorija. To je najčudesniji dio naše stvarnosti. A sloboda, usudila bih se reći, najuzvišenije stanje ljudskog bića. I nekako se baš ideja slobode i oslobađanja u ovom broju nametnula sama od sebe. Počevši od aktera naše nove naslovnice, koji emaniraju vlastitu slobodu. Kroz svoje duboko, divno prijateljstvo, kroz kreativno djelovanje, kroz način na koji su odlučili živjeti svoje živote, neopterećeni vanjskim zrcalima, odani svojoj nutrini. I mi je, dok ih promatramo, osjećamo, tu slobodu strasti, zaigranosti i opuštenosti. Oni su poput dječje igre u kojoj želimo sudjelovati, u koju želimo uroniti. U kojoj želimo pobjeći u sretniju imaginaciju. Neka vam divlja magija koju stvaraju Tihana Lazović i Slavko Sobin bude podsjetnik u kakvom svijetu zapravo želimo živjeti.

Na našim smo stranicama taj svijet zamislili ispunjen plesom optimizma, bezbrižnosti i nezaustavljive energije s kojom rušimo sve prepreke, skidamo sve maske, grlimo sebe i sve oko sebe. Zamislili smo ga kao društvo karizmatičnih individualaca čije nas intimne oaze ohrabruju, a priče inspiriraju. Kao splet iskustava uz koja postajemo mudriji i hrabriji. Kao mjesto slobode i jednakosti. Naš smo svijet ispunili neodoljivim glasovima Antonije, Arije, Elle i Marine. Umjetnošću Matije Cveka, Kristiana Touborga, Mateja Jurčevića i Luise Pasco. Društvenim fenomenima, hedonizmom, novim konceptima wellnessa, lijepim dizajnom i uzbudljivom arhitekturom, psihologijom, međuljudskim odnosima i ljepotom sa stavom.

Koketiramo s imaginacijom i stvarnošću, a u modnim prostranstvima slavimo zavodljivu senzualnost i individualizam svih generacija. Neka vas naš proljetni koktel tema, priča, kolumni i editorijala razvedri i odvede u bolju, ljepšu stvarnost.