Nikad nije kasno

Nedostaje vam motivacije za vježbanje? Ovo je Joan, 74-godišnja fitness influencerica

14. studeni 2020.
Fotografija: Instagram
Ines Madunić
Ines Madunić

Do prije nekoliko godina nije se znala koristiti pametnim telefonom, a u teretani nije bila nikada. Danas je fitness influencerica i uživa u novoj mladosti.

Joan McDonald ima skoro milijun pratitelja na Instagramu na kojem dijeli svoju rutinu te savjete i ideje za vježbanje. U opisu joj stoji: "Ne možete vratiti sat natrag, ali ga možete ponovno naviti", što joj dosta dobro odgovara jer ima pune 74 godine i tek je nedavno počela vježbati - do prije nekoliko godina nikad nije bila ni u teretani. 

"Kad sam bila mlada, žene, pogotovo udane, nisu išle u teretanu, nikada. Ali, kad su mi liječnici rekli da će mi dati tablete kao bih regulirala krvni tlak, nisam bila zadovoljna jer ne volim lijekove", rekla je Joan. Njezina joj je kćer Michelle predložila da proba pratiti rutinu vježbanja koju joj je osmislila. Liječnici su odobrili, a Joan je uskoro počela istraživati fitness, zdravu prehranu te aplikacije uz koje je vježbala - a tome je prethodilo i uopće korištenje pametnog telefona.

Uskoro joj se zdravlje poboljšalo, a ona je nastavila s vježbanjem te je, na nagovor kćeri, otvorila Instagram profil kako bi se povezala s drugima iz zajednice. To je bilo prije tri godine, a Joan sada ponosno objavljuje svoju rutinu iz teretane, kao i fotografije u bikiniju na plaži. 

"Žene se uvijek daju u potpunosti svojoj obitelji. Meni su djeca uvijek bila važnija od bilo čega što sam htjela raditi za sebe. Ali samo zato što ste podigle obitelj, ne znači da je to kraj i da nemate više što ponuditi", rekla je Joan. 

Ako imate problema s motivacijom i nikako se ne možete pokrenuti, možda nije loše zapratiti Train With Joan na Instagramu - ona će vam pokazati kako je sve moguće i da nikad nije kasno.