gg binge

Nema veće ljubavi od majčinske? Sarah Paulson ima novi film, a mi imamo super popis

20. studeni 2020.
Fotografije: Profimedia 
Gloria Glam

Volite Sarah Paulson? Imamo popis filmova i serija s njom u glavnoj ulozi - i većinom ćete se bojati nje ili strahovati za nju.

Triler "Run" novi je film u kojem glavnu ulogu ima glumica Sarah Paulson. Ona glumi Diane, majku tinejdžerice Chloe koja je u invalidskim kolicima te je ona školuje kod kuće. Ipak, njihov idealan svijet počne se urušavati nakon što Chloe počne sumnjati da njezina majka skriva mračnu tajnu od nje. I tu kreće napeti triler u kojem će vas Sarah Paulson i Kiera Allen držati u neizvjesnosti i napetosti sve do šokantnog kraja.

Film stiže na streaming servis Hulu, a mi donosimo još dobrih uloga u kojima smo voljeli Sarah Paulson.

Kao Alice Macray u "Mrs. America" (2019.)

Iako nije u samom središtu priče cijelo vrijeme, Paulson se itekako istaknula u ulozi Alice Macray u miniseriji „Mrs. America” u kojoj glume i Cate Blanchett i Rose Byrne. Utjelovila je svaku onu konzervativnu, američku ženu koja se borila protiv feminizma i smatrala da će uništiti sve što kućanice imaju.

Kao Amanda u "Blue Jay" (2016.)

Romantičan film u kojem Sarah Paulson igra Amandu koja godinama nakon prekida slučajno sretne svoju srednjoškolsku ljubav. Ovog puta gledamo ranjivu, emocionalnu i iskrenu Sarah koja se sa svojim bivšim partnerom, kojeg glumi Mark Duplass, prisjeća prošlosti i priča o sadašnjosti sve do ranih jutarnjih sati. Film uz koji ćete sigurno pustiti suzu. 

Sarah Paulson kao Mary Epps u "12 Years a Slave" (2013.)

Okrutna žena robovlasnika Edwina Eppsa bi bio najkraći i najjasniji opis njezine uloge u filmu nagrađenom Oscarom. Sarah je utjelovila zlu i ljubomornu ženu koja ne preza ni pred čime kako bi zadržala svoju poziciju i moć u kući, unatoč suprugu koji ne skriva svoje osjećaje prema mladoj ropkinji Patsey. Najbolji opis njezine uloge je preko njezinog stylinga: nosila je korzet toliko jako zategnut kao da joj je "istisnuo i zadnju trunku humanosti".

Kao sestra Mildred Ratched (2020.)

Ulogu u seriji „Ratched” mnogi smatraju jednom od njezinih najboljih. Radi se o seriji producenata "American Horror Story" i liku medicinske sestre Mildred Ratched iz knjige i filma „Let iznad kukavičjeg gnijezda”. Paulson je ovdje uspjela dati ljudskosti ulozi i zapravo nas natjerati da je na neki način zavolimo. Čak i kad radi nešto jako jako loše, imate osjećaj da želite navijati za Mildred.

Uloge u "American Horror Story"

Od svih uloga u "American Horror Story", nećete pogriješiti s "Apocalypse", "Hotel" i "Asylum" gdje je ostavila odličan dojam. Ipak, mnogi smatraju kako joj je od tih uloga najbolja ona Lane Winters iz "Asyluma" gdje glumi novinarku koja želi razotkriti tajne Briarcliff Manor da na kraju ostane zatočena tamo s malo nade da će se spasiti. Naravno da se napetost može rezati nožem.