Bubble gum pink

Neodoljivo šareni interijer u Palm Springsu

09. listopad 2022.

Fotografije: Airbnb

Sestre Green odlučile su pri uređivanju interijera ići "po svome" - kontra estetici koja ih ukalupljuje i ograničava. Rezultat? Neodoljiva, djetinje vedra kuća u Palm Springsu!

Ponekad je za eksperimente u interijeru potrebno samo malo inspiracije. Iako se određene trgovine namještajem čine kao najbrža, najlakša i najjeftinija rješenja, dati si truda i izvidjeti situaciju po concept storeovima, jedinstvenim obrtima i u skučenijim sferama interneta može uroditi plodom. U zadnje vrijeme društvene mreže, posebice TikTok, vrve estetikom koja je konačno prigrlila boje i uzorke, a u modu su se skupa sa sedamdesetima vratile i tapete, uzorci te raznovrsnost tekstila. Posebno nadahnuće pružila nam je ova neodoljiva kuća u Palm Springsu, koja je kako fizički, tako i estetski, kilometrima daleko od skandinavske minimalističke estetike.

Naš je interijer često odraz našeg mentaliteta i karaktera, i upravo se zato treba opirati trendovima i normama koje jednu estetiku pokušavaju nametnuti nebrojenim individualcima diljem svijeta. Ova je kuća oglašena i na Airbnbu te je se može iznajmiti za višednevni odmor, a da je idealna destinacija za puštanje mozga na pašu i blagi iskorak iz vlastitih cipela dokazuje i njena visoka posjećenost. Dominantna bubble gum boja dopustit će vam da svijet malo gledate ružičastim naočalama, a specifičan dekor inspirirat će i vas da se poigrate materijalima.

image

Fotografije: Airbnb

Iza čitavog projekta stoje sestre Green, Jen i Katherine, koje su 2017. kupile prostor i prilagodile ga svom ukusu. Kombinirale su namještaj iz prošlih stoljeća, debele robusne zavjese, prozračan ratan i živopisne tapete, a htjele su stvoriti dojam "filmskoga seta". I zaista, interijer podsjeća na viziju Wesa Andersona, što zlatnim detaljima u kupaoni, što spomenutom bubble gum ružičastom. Kako je riječ o prostoru koji spaja tradiciju s modernim pristupom, sestre su istaknule i važnost proučavanja second hand komada i namještaja koje su pronalazile na raznim sajmovima. Da ne postoji "previše" dokazuje i obilatost ukrasima - polica za knjige u tren je postala polica za dekoraciju, a uokvirene fotografije i umjetnine nalaze se posvuda.

Sve u svemu, dizajn interijera može postati i zabavna igra dodavanja i oduzimanja, eksperimentiranja i pokušavanja, pa i splet pogrešaka koje na kraju daju fantastičan rezultat.