Kako ih koristiti?

Neonski natpisi za cool interijere

23. ožujak 2021.
Fotografija: Sarah Bahbah

Neonski natpisi mogu biti jako cool dodatak vašem domu, ali kako ih stilizirati, a da interijer ne izgleda kao noćni klub?

Umjetnica Sarah Bahbah, poznata po svojim fotografskim printovima i glazbenim filmovima, udružila je snage s njujorškim brendom Yellowpop i napravila limitiranu seriju neonskih natpisa. Četiri različita natpisa reference su na njezine ranije radove, a svi su izrađeni u samo 50 primjeraka. Tako možete svoj dom urediti natpisima "Bonjour bitch", "[lost in euphoria]", "[dreams in melancholy]" i "[high on inner being]". Ako imate neograničen budžet i obožavate ovakve hipsterske natpise, požurite na Yellowpop, gdje ih možete naručiti za 490 ili 590 dolara. 

image
Fotografija: Sarah Bahbah
image
Fotografija: Sarah Bahbah

Neonski natpisi odlična su ideja za uređenje prostorije, pogotovo ako volite personalizirani dekor koji će potaknuti razgovor svih koji vas dođu posjetiti. 

Ako ne znate kako biste izveli uređenje sobe s neonskim natpisom, a da izbjegnete izgled noćnog kluba, evo nekoliko savjeta. 

"Tretirajte neonski natpis kao umjetninu. Pozicionirajte ga na zid tako da bude centralni i jedini komad na tom zidu ili neka bude dio galerije na zidu. Birajte manje natpise jer bi veliki mogli biti previše za jednu prostoriju prosječne veličine. Pazite i na jačinu svjetla, kao i na ostalu rasvjetu u prostoriji. Ako već imate veliku podnu lampu ili statement luster u dnevnoj sobi, neonski natpis možda nije pravi izbor", kaže dizajnerica interijera Kerrie-Ann Jones.

Naravno, pazite i na boje natpisa koje treba uskladiti s ostatkom namještaja i stilom u kojim je uređen vaš prostor. Najbolja opcija je, dakako, napraviti personalizirani natpis, a osim slova, možda će vam odgovarati i određeni simboli koji također mogu izgledati sjajno.