Gwyneth preporučuje

Nikad dovoljno Goop lekcija: novi hit bit će tarot, a plesat će se gaga

15. rujan 2020.
Fotografije: Getty Images 
Ines Madunić
Ines Madunić

Nedavno se održao prvi digitalni Goop summit, već legendarno okupljanje obožavatelja i pobornika lifestyle pokreta glumice Gwyneth Paltrow. Otkrili smo tako koji su novi trendovi i kako je nju promijenila karantena.

Goop je jedan od najjačih lifestyle brendova na svijetu, a nekad najveća holivudska zvijezda Gwyneth Paltrow izgradila ga je od jednog newslettera. Danas je Goop puno više od portala - Gwyneth je jedna od najutjecajnijih lifestyle i wellness gurua na svijetu, apsolutna trendseterica koja uspije unovčiti svaki bizarni trend, kao što su mirisne svijeće koje koštaju nevjerojatnih 75 dolara, ali su se rasprodale u minutama. I to zato što ih je nazvala "Ovo miriše kao moja vagina" i "Ovo miriše kao moj orgazam". 

Jedan od najvažnijih događaja za svakog fana je i godišnja konferencija In Goop iHealth koja je jako skupa i vrlo ekskluzivna, a ove se godine prvi put održala u potpunosti online zbog pandemije koronavirusa. 

Gwyneth Paltrow tako je u razgovorima sa svojim celebrity prijateljicama i suradnicom Elise Loehnen pričala o svemu što se događalo ove godine u svijetu lifestylea, održavale su se meditacije, radionice i seminari na različite teme, a pričalo se i o njezinom privatnom životu. Saznali smo da glumica, inače poznata po tome što jede organsku, čistu hranu i često je na postovima i dijetama, ipak malo popustila za vrijeme karantene - baš kao i svi mi. 

"Prehrana mi je loša u posljednje vrijeme, uopće nije u stilu Goopa... Jedem pohani sir, quesadille, taquitose... Prženo, gluten, mliječne proizvode, alkohol, sve", priznala je Gwyneth. Ipak, trudi se održati neke nove navike. 

"Nemam alarm, svako se jutro prirodno budim između 7 i 8. Pijem sok od celera, svaki dan meditiram i sat vremena vježbam. Obroke jedemo zajedno, kao obitelj, a s mužem idem tri puta tjedno u dugačku šetnju. Mobitele ostavljamo doma", kaže glumica, koja je najavila uskoro predstavljanje prvog balzma za usne u izdanju Goopa, na kojem su radili posljednje četiri godine. 

A jedan od velikih trendova uskoro će biti - tarot. Jedan od ključnih trenutaka summita bilo je i čitanje karti sa stručnjakinjom Tracey Byer. Bilo je to dijelom i povodom objavljivanje nove Taschenove knjige "Tarot", u kojoj je predstavljen razvoj karata u posljednjih 500 godina te se ističe kako su ih umjetnici poput Salvadora Dalija i Niki de Saint Phalle redovno "čitali", ali i oslikavali. 

Ako je dovoljno dobro za Gwyneth, tko smo mi da proturječimo? Uostalom, sve što je preporučila postalo je pravi hit pa će si vjerni Goopovci vjerojatno ubrzo nabaviti špil. 

Osim toga, vjerojatno će se uskoro plesati gaga, nova plesna disciplina koju je osmislio izraelski koreograf Ohad Naharin. Ona nema veze s Lady Gagom, nego se bazira na "povezivanju tijela s maštom" te potiče ljude na otkrivanje vještine blesiranja". Primjerice, jedan od zahtjeva trenera je: "Pomičite lice pomalo, kao da ste nešto upravo čuli ili osjetili neki miris... Uživajte u kaosu!"