gg sluša: Silk Sonic

Nostalgična supergrupa čiji zabavni pop soul vole sve generacije

21. studeni 2021.

Fotografija: Profimedia

Spoj Brune Marsa i Andersona. Paaka na albumu ‘An Evening With Silk Sonic‘ baš je onaj feel good album koji smo trebali ove godine.

Supergrupe koncept su koji može biti genijalan, ali i potpuni promašaj. Suradnje glazbenika na jednoj pjesmi druga su stvar - iako i one mogu biti krajnosti - no dugoročnije suradnje, poput snimanja cijelih albuma, osmišljavanja identiteta i nastupa mogu biti prilično nespretne. Srećom, postoje iznimke. Silk Sonic projekt je koji su početkom godine predstavili Bruno Mars i Anderson. Paak, a njihov je prvi singl postao jedan od najvećih hitova godine. "Leave The Door Open" niste mogli izbjeći ni da ste htjeli; osim što je postao miljenik svih radijskih postaja, na društvenim mrežama uvod pjesme postao je podloga za brojne videe na Reelsima i TikToku. Tako smo svi, htjeli-ne htjeli, naučili prve stihove hita i Silk Sonic uvukao nam se pod kožu. 

Suvremeni pop zvuk obogaćene nostalgičnim funkom i soulom, sve začinjeno pomno osmišljenim vizualima s retro atmosferom - recept za uspjeh koji nije mogao podbaciti. Dvojica izvođača pritom izgledaju kao da se sjajno zabavljaju, a cijeli je album pravI feel good uradak koji nam je itekako trebao. 

Anderson. Paak bio je predizvođač Marsu na turneji 2017. i odmah su "kliknuli". Obojica jako talentirani vokalisti, izvođači i multiinstrumentalisti, donedavno su imali prilično različite karijerne puteve. Mars je na samom vrhu mainstream glazbene industrije još od prvih singlova 2010., "Nothin' On You", "Billionaire", "Grenade" i "Just The Way You Are", a zatim se na idućim albumima profilirao kao retro pop izvođač s jako seksi singlovima. Anderson. Paak je, s druge strane, bio iznimno cijenjeni reper s čak dva Grammyja, ali nikad nije dosegnuo takvu (komercijalnu) razinu slave kao Mars. Njih dvojica odličan su spoj zabavnog popa koji prelazi granice žanrova, stvarajući hitove s takvom lakoćom da se čini nevjerojatno da dosad nisu surađivali. U srži svega je, naravno, soul, koji svakoj pjesmi daje poseban štih. 

Album "An Evening With Silk Sonic" sadrži 9 easygoing pjesama koje bez problema možete pustiti bilo kojem društvu, ako se želite opustiti, ali i ako želite malo zaplesati. Dosad objavljeni singlovi "Leave The Door Open", "Skate" i "Smokin' Out The Window" sigurno će vladati radijskim eterom, a ne sumnjamo ni da će dobiti koju nominaciju za Grammy. U svakom slučaju, poslušajte i opustite se.