gg interijeri

Nova kolekcija za dom inspirirana suncem i optimizmom

03. svibanj 2022.

Fotografije: H&M Home

Zaštitni znak Indije Mahdavi upravo je šarenilo: dizajnerica i arhitektica se prilikom kreiranja nove H&M-ove kolekcije inspirirala onom slikom koja pleše pred očima kad ih zatvorimo pred suncem. Uživati u životu znači uživati u asortimanu boja koji nam pruža, bile one rasprostranjene po prirodi ili situirane u našoj kuhinji u obliku prekrasne kolekcije predmeta za dom.

India Mahdavi, iransko-francuska dizajnerica i arhitektica, za H&M Home kreirala je kolekciju koju opisuje jednostavnim sloganom: "Jedna boja nikad nije dovoljna." I zaista, samo jedan pogled na njenu službenu web stranicu dovoljan je da se u to uvjerimo. Ova žena zna kako se poigrati bojama, upariti ih i slagati na način da jedna drugoj kontriraju i pariraju ali i da jedna drugu ističu i upotpunjavaju. 

Kolekcija je u prodaju ušla 28. travnja, a dobar je dio na većini stranica već rasprodan. Cijene ovise od predmeta do predmeta, ali i od države do države, a kreću se od 15 do 500 eura. Estetikom dominiraju svijetle, pastelne, nježne, ali istovremeno i upečatljive i dominantne boje. Sama Mahdavi kaže kako se inspirirala onim spektrom boja koje vidimo kad naglo zatvorimo oči pred suncem. Time je težila utjeloviti optimizam koji živi kao svojevrsnu filozofiju. "S ovom kolekcijom", rekla je dizajnerica, "H&M Home mi je ponudio priliku da svoju radosnu paletu boja proširim i na međunarodnu razinu."

Bilo da vašom kuhinjom i domom općenito dominiraju neutralne nijanse koje će nježan dodir Mahdavinih boja razbuditi i podići na novu razinu ili ste boje već prigrlili u svoj interijer, hrabar efekt ove kolekcije svakako će se uklopiti u vašu viziju. India se, otkako je pokrenula vlastiti studio prije više od dvadeset godina, etablirala kao kraljica boja - i zato joj se isplati ukazati povjerenje.

Keramički tanjuri i zdjele, vaze, tepih s hrabrim, kariranim uzorkom, podmetači, jastučnice, vunena deka - izbor iz asortimana je velik, ali s obzirom na to koliko je popularan i poželjan, mogao bi biti još i veći. H&M Home ne planira uskoro obnoviti kolekciju, ali također nije demantirano da će se to nekada dogoditi. Bolje je igrati na sigurno, zato zavirite na stranice H&M Homea i odaberite komad koji će baš u vašu kuhinju donijeti skok tople, ljetne, sunčane energije.

image

Podmetači za stol 2 komada(14,99 eura)/Keramička šalica (14,99 eura)/Zemljani vrč (49,99 eura)/Podmetači za stol 2 komada (14,99)/Keramička vaza (49,99 eura)/Keramička zdjelica (14,99 eura)

image

Karirana pamučna jastučnica ružičasta (19,99 eura)/Vaza s cvjetnim uzorkom (49,99 eura)/Tepih kariranog uzorka (349,00 eura)/Zemljani vrč (39,99 eura)/Karirana pamučna jastučnica žuta (14,99 eura)/Keramička zdjelica (14,99 eura)/Keramička šalica (14,99)