Inspirirana tradicijom

Nova kolekcija keramike umjetničkog studija Forma

20. srpanj 2022.

Fotografije: @partsofthesun

Domaća umjetnica predstavlja kolekciju Azbuki kojom je uhvatila i atomsferu ljetnih predvečerja.

Umjetnica Mirjana Pjevac inspiraciju za novu kolekciju pronalazi u povijesti i rodnom gradu - sirova glina od koje je rađena kolekcija ručno je iskopana u Vinkovcima. Apstraktne i organske forme ostaju dio njezinog umjetničkog potpisa, a cigleno crvena boja asocira na dane ljeta. Inače, kolekcija Azbuki dolazi u pet dijelova, od kojih je svaki unikatan, ističe Mirjana.

"Inspiraciju za sve svoje radove crpim iz prostora u kojemu boravim, emocijama koje on stvara u meni, načinu na koji se mijenja te u povijesti koja me okružuje pa tako kolekcija ima za cilj prikaz skulpture koja će na svojevrstan način kroz upotrebu prirodne lokalne gline "uhvatiti" život i povijest moga grada. Svakoga od nas prostor u kojemu odrastamo oblikuje, vežemo se za njega. Upravo zbog izražene potrebe da promjenjivost prostora na neki način “zaustavim”, stvorim fizičku uspomenu na isto javljaju se ideje o radovima koji će me svakim pogledom na njih vraćati u prostor u kojemu su nastali, emociju koja je tada bila prisutna te podsjetiti odakle dolazim.", kazala je. Forme skulptura inspirirane su oblicima koje možemo pronaći u prvom pismu kojim su Hrvati bilježili svoj materinji jezik u 10. i 11. stoljeću. 

Posebnost radu daje činjenica da su svi dijelovi ručno izrađeni, uz korištenje tradicionalnih tehnika oblikovanja gline. Ako ste u potrazi za unikatnim, drugačijim poklonom ili ukrasom za svoj dom, bacite pogled na nove radove brenda Forma, više informacija dostupno je na Instagram profilu brenda