Hellbound

Nova korejska serija koja je oduševila svijet

27. studeni 2021.

Fotografija: Profimedia

U samo 24 sata, korejska serija je došla do globalnog broja 1 na Netflixu.

Najgledanija serija u 80 zemalja na Netflixu od 20. studenog je "Hellbound", južnokorejski horor u režiji Yeon Sang-hoa. Svrgnuli su tako s trona "Squid Game", koji je na broju 1 proveo 46 uzastopnih tjedana, a trenutno je na drugom mjestu. Drama Hwang Dong-hyuka još uvijek drži rekord najgledanije serije ove digitalne platforme sa 142 milijuna kućanstava koje su pogledale seriju u 94 zemalja svijeta. 

No, "Hellbound" se munjevito penje prema tom tom rekordu i čini se kako da su korejske serije trenutno na vrhuncu popularnosti. 

Serija je premijeru imala na Toronto Film Festivalu u rujnu, a na Netflix je došla nedavno. 

Radnja u bliskoj budućnosti prati demone koji počinju dolaziti na Zemlju, objavljujući ljudima kad će točno umrijeti, odnosno kad će po njih doći jeziva stvorenja koja ih vode u pakao. Događaji uzrokuju paniku i porast religioznosti, no ništa ne pomaže... 

Serija je prilično nasilna, no ništa nije spriječilo gledatelje da je gledaju. Baš kao ni sa "Squid Game", koja je postala globalni fenomen popularne kulture. 

Inače, objavljeno je i da je Netflix isplatio bonuse za producente i glumce "Squid Gamea", s obzirom na to da je serija imala budžet 19 milijuna dolara, a streaming platformi donijeli su više od 900 milijuna.