Iza kulisa

Nova modna priča u spotu Nike Turković: moderni, statement lookovi i girl power

18. lipanj 2020.
Fotografije: Petra Mikšik
Lea Ladišić
Lea Ladišić

Dok očekujemo premijeru novog spota i pjesme, Nika Turković s nama je podijelila detalje o pjesmi i o stylinzima koje ćemo uskoro imati prilike vidjeti.

Na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednje vrijeme imamo priliku čuti sve više mladih i perspektivnih izvođača, a jedna od njih je i svestrana Nika Turković, 25-godišnja pjevačica i influencerica koja nedugo nakon singla "Raj" uskoro van pušta novu stvar, pjesmu "Gledaj me". Osim zanimljivog zvuka, volimo Nikine spotove i zbog sjajne stilske priče koju uklapa uz pjesmu, a drugačije nije bilo niti ovoga puta. 

"Za styling je kao i uvijek, bila zadužena jedna od mojih najbližih prijateljica, manekenka i stilistica Ivana Vukušić, koja se u ovom spotu pronašla i u ulozi modela i stilista. Nas dvije smo sve pripremile zajedničkim snagama, ali njoj ipak prepuštam direktivu jer joj kompletno vjerujem i svaki put odradi vrhunski posao. S obzirom da smo išli na girl power, vrlo statement ali moderne lookove, dosta smo komada izvukle iz vlastitih ormara, ali smo outfite začinile najnovijom kolekcijom mojih omiljenih hrvatskih dizajnera - modnog dvojca Klisab", kaže Nika, a uz nju, u spotu nas očekuju još neke 'it' djevojke koje čine Nikin 'girl power gang'. 

image
Široke traperice Zara, čizme Doc Martens i kombinacija kultne The Frankie Shop majice s uz satenski grudnjak na vezanje ispod majice jedan su od outfita koji je složil Ivana Vukušić 

"Uz mene ćete ovaj puta imati prilike vidjeti i Ivanu Vukušić, Miu Matić i Anu Stanković. Prekrasne cure koje su savršeno prenijele poruku ženskog zajedništva, dobro znanog nam 'girl power' pokreta i opakog stava. Upravo to o čemu pjesma i govori", komentira nam i dodaje da je "Gledaj me" do sada njezin omiljeni rad. 

image
Girl power očekuje nas u novom spotu Nike Turković

"Rekla bih da je ovo moja najbrža i meni najdraža pjesma upravo jer sam prvi put uspjela napisati nešto 'ljetne' vibre ali i značajnije tematike. Pjesma je vrlo feministička, slavi girl power i ljubav prema sebi - nešto o čemu sam dugo htjela pisati", govori nam. 

Stylinge i poruku pjesme prate i frizura i make-up: "Za frizure u spotu je bio zadužen moj prijatelj i hair stilist Mijo Majhen, dok je make-up radila fantastična Sonja Kvesić. Išli smo s modernim frizurama i make-upom, a s obzirom na to da nas je nekoliko u spotu, istaknuli smo svakoj od djevojaka omiljene adute, tako da se svaka isticala s nečim drugim. Mislim da je tako i poruka pjesme i samog spota najbolje prenesena", kaže Nika, a nama ne preostaje ništa drugo nego pričekati premijeru.