Zimsko izdanje

Prvi hrvatski lifestyle magazin čiju je naslovnicu ilustrirala umjetna inteligencija

08. prosinac 2022.

Vizual: Decker&Kutić

U zimskom izdanju magazina Gloria Glam koketirali smo s umjetnom inteligencijom pa je tako cover nastao kroz dijalog kreativnog dvojca Decker&Kutić i UI, baš kao i opulentna vizualna priča koja je samo jedan dio bogatog izdanja u kojem istražujemo koliko je umjetna inteligencija već postala neizostavni dio naših života.

Razmišljam o tome kako bi izgledalo da je broj koji imate pred sobom nastao u virtualnim svemirima. Bez ijednog fizičkog razgovora, bez ijednog susreta. Bez ijednog autorskog teksta. Bez energije tima kreativnih ljudi. Kako bi to izgledalo da se susretnemo na mjestima koja, zapravo, ne postoje. Primjerice na fiktivnom novogodišnjem partyju. Koje bismo kreacije odjenuli, uz koju bismo glazbu plesali, kojim bismo okusima hranili nepce, kroz kakvu bismo se scenografiju kretali.

Razmišljanje mi prekida redakcijska vreva, smijeh i ludilo dedlajna o kojem smo, priznali to sebi ili ne, ovisni. Ovisni smo i o idejama. Ponekad se one u svojim začecima čine neostvarivim, što posebno volimo. Jedna od tih ideja bila je o broju kojim ćemo završiti godinu. Poželjeli smo koketirati s umjetnom inteligencijom, uroniti u svijet metaverzuma, ispreplesti stvarno s virtualnim, sljubiti analogno s digitalnim.

Za početak, odlučili smo biti prvi lifestyle magazin čiju je naslovnicu ilustrirala umjetna inteligencija, a umjesto snimanja modnog editorijala predstaviti vam opulentnu vizualnu priču nastalu kroz dijalog kreativnog dvojca Decker&Kutić s umjetnom inteligencijom.

Na našem istraživačkom putu upijali smo misli karizmatičnih pojedinaca iz svijeta umjetnosti, glazbe, kulture, dizajna i arhitekture - onima kojima alati novih tehnologija pomažu u kreiranju spektakularnih priča. Posjetili smo gradove budućnosti, nove svjetove mode i ljepote nebrojenih mogućnosti, uživali u imaginacijama i apstrakcijama. Nismo se lišili ni fizičkog kontakta, stvarnih osjeta i doživljaja smiksavši ih u uzbudljiv zimski koktel koji sastojcima zadovoljava ukuse najzahtjevnijih konzumenata.

Koliko god vam, možda, ovi "novi svjetovi" izazivaju podsvjesnu nelagodu, usudila bih se reći - oni su tu da nam služe kao asistenti. Pokušajte ih razumjeti i uzeti najbolje od njih. I pritom se dobro zabavite - baš kao što smo se mi zabavljali kreirajući ovo izdanje Glorije Glam. Neka vam listanje fizičkog magazina bude ritual koji uljepšava svakodnevicu, a nadolazeće vrijeme blagdana bude ispunjeno najljepšim doživljajima - slavite, grlite se, ljubite, u fizičkom i virtualnom svijetu.

Voli vas vaša Gloria Glam.