Hardballing

Novi dating trend kojeg, za promjenu, želimo u svom životu

11. rujan 2021.
Fotografija: Unsplash 

U moru negativnih dating priča i trendova, evo jednog kojeg biste mogli primijeniti - što prije, to bolje.

Navigiranje kroz ljubavne (polu)odnose i potencijalne veze danas je vjerojatno teže nego ikad prije. Korona je samo zakomplicirala ionako kompleksan svijet dejtanja, a svako malo pojavi se neki grozomorni "trend" koji objašnjava zašto nešto nije uspjelo. 

Ovog puta tu je jedan pozitivni trend kojeg bi svi mogli, pa i trebali primjenjivati u svom ljubavnom životu. Naziva se hardballing i nema baš nekog suvislog prijevoda, ali najjednostavniji opis bi bio da se počnete ponašati kao CEO svog ljubavnog života. To podrazumijeva da donosite naizgled teške odluke brzo i u tome ustrajete. Preciznije, hardballing poziva da prestanete trošiti vrijeme na osobe koje ne zadovoljavaju vaše kriterije - koji su tu s razlogom i definitivno nisu previše, kako vam vjerojatno neki (roditelji) govore. Odmah komunicirajte svoje potrebe - recite drugo osobi da tražite vezu ili da vas ništa ozbiljno ne zanima - samo budite iskreni i obavite taj razgovor što prije. Tako ćete izbjeći neugodna iznenađenja kasnije. 

Zvuči kao sasvim zdrava, zrela i prirodna stvar za napraviti, ali svi znamo da živimo u vremenu i svijetu ghostinga, love bombinga i raznih drugih trendova, odnosno nezrelih ponašanja. Baš zato nadamo se da će se ovaj trend što prije "uhvatiti" i da će ga što više ljudi početi primjenjivati. 

Naravno, postoje i potencijalne negativne strane ovakvog ponašanja. Primjerice, mogli biste postati previše hladni i odrješiti te odbijati bilo koga tko vam se pokuša približiti ako ne ispunjava baš svaku vašu želju u partneru. Ostanite otvorenog uma, ali svakako prvo mislite na svoje potrebe i sreću.