Užina to-go

Novi trendovi: Što tražimo od svojih snackova?

17. studeni 2022.

Fotografija: IMAXtree

Sponzorirani sadržaj

Praktično i cool pakiranje, nutritivne vrijednosti bez dodanih šećera, 100 posto voće i zarazno dobri prirodni okus - nemojte misliti da je nemoguće ispuniti sve te uvjete jer smo već pronašli zdravi prečac do užine!

Multitasking je naša svakodnevica, a naviknuti smo i na ludi i ubrzani tempo života od kojeg je teško pobjeći. S takvim lifestyleom postaje sve veći izazov održati stabilnu i uravnoteženu prehranu kao i ostale zdrave navike poput tjelovježbe te izdvojiti vrijeme za kvalitetni odmor. Loše navike se u tom užurbanom lifestyleu lako prošire na sve sfere našeg života, ali najveći problem često bude hrana koju biramo. Pa tako sve češće preskačemo doručak, a brzi, nezdravi zalogaji poput fast fooda i različitih grickalica budu nam prvi izbor. To sve naravno dolazi sa svojom cijenom. Loše prehrambene navike i nedovoljni unos vitamina, minerala i nutritivnih elemenata rezultiraju kroničnim umorom, nedostatkom energije kao i ozbiljnijim problemima s probavom. Ipak, zbog povećane svjesnosti o lošim sastojcima, na tržištu je sve veća potražnja za grickalicama i međuobrocima koji ne sadrže šećer ili dodani šećer, aditive i konzervanse te za onima koji su bogati proteinima, sadrže funkcionalne nutritivne elemente te stižu u novom formatu, prilagođenom životu u stalnom pokretu. 

image

Fotografije: Promo

Otkuda uopće potreba za snackom? Uz glavne obroke u danu - doručak, ručak i večeru, istraživanja su pokazala da se potreba za međuobrokom javlja iz više razloga: gladi, dosade, ljutnje, stresa, zbog pada energije... Ovisno o raspoloženju biramo i vrstu grickalica koja nam u tom trenutku odgovara. Na popisu najčešćih koje nam se nađu pod rukom su voće, keksi, čips, sladoled, kokice, orašasti plodovi i sokovi. Premda međuobrok ima svoje pozitivne strane, primjerice priprema probavu za sljedeći obrok pa samim tim izbjegavamo prejedanje, konzumiranje nezdravih grickalica negativno utječe na zdravlje i potiče nakupljanje neželjenih kilograma. Također, nezdravi međuobrok često može smanjiti potrebu za glavnim obrokom, što dovodi do disbalansa i neuravnotežene prehrane. 

To ne znači da trebamo preskakati međuobrok već da trebamo izabrati zdrave opcije - u vremenu između glavnih obroka, konzumacija međuobroka vraća energiju, potiče bolju koncentraciju, tijelu pružamo vrijedne nutrijente, a prehranu kroz više malih obroka dnevno održavamo u balansu.

image

Fotografije: Promo

No, problem nastaje kada za tradicionalne međuobroke i užine nemamo vremena. Zato su tu smart food rješenjima. Umjesto preskakanja doručka, želimo pri ruci imati praktični i zdravi to-go obrok koji će zadovoljiti dnevni unos vitamina i minerala i pripremiti nas za novi dan. Takva zdrava užina koja se konzumira za početak dana kao doručak, ili kao zdravi međuobrok u pokretu dolazi u cool pakiranju stylish dizajna te ne sadrži šećer, konzervanse i aditive. Prvi izbor nam je Nutrino Lab Fruit Snack, stopostotno voćna užina nastala kako bi zadovoljila potrebe suvremenog načina života. U obliku voćnog pirea konzumira se on-the-go, stane u svaku torbicu pa ga možemo konzumirati na putu u teretanu, u šetnji, na predavanjima ili na poslu i djeluje kao energetski boost koji opskrbljuje organizam svim potrebnim mineralima i vitaminima. Može se konzumirati svakodnevno, a posebno nas je osvojilo jednostavno pouch pakiranje koje čuva svježinu, miris i sve nutritivne vrijednosti voća i povrća te omogućava jednostavnu konzumaciju - samo se odvrne i skvizzne, tako da izgovora za preskakanje zdravog međuobroka više nema. Praktično pakiranje omogućuje i doziranje - ne morate sve konzumirati odjednom jer se snack lako zatvara i sprema u torbicu za kasnije. 

image

Fotografije: Promo

Nutrino Lab Fruit Snack dostupan je u različitim okusima: omiljeni su nam kombinacija jabuke, manga, papaje i banane te jabuka, borovnica i višnja, a kad se zaželimo i doze povrća biramo kombinaciju jabuke, jagode, maline i cikle. Voćni i funkcionalni pire miksevi zadovoljavaju različite ukuse i potrebe zbog uravnoteženih kombinacija čistog voća i pružaju zadovoljstvo zbog kojeg ne žalimo jer konzumiramo snack koji je dobar za organizam. Suvremeni život traži suvremena rješenja, odnosno - dobar prečac do zdrave užine koji smo mi našli u Nutrino Lab Fruit Snacku


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria Glam x Nutrino Lab