JESENSKI BROJ

Novo izdanje Glorije Glam je u prodaji: Ne propustite 280 stranica i specijal GG MEN

04. listopad 2023.

Fotografija: Franjo Matković 

Jesenski broj Glorije Glam donosi vam čak dvije naslovnice - onu s pjevačicom Nikom Turković koja krasi magazin te s glumcem Goranom Bogdanom koji je zvijezda specijala GG MEN.

Na samom početku pozvat ću vas da se zajedno teleportiramo na otok Vis, gdje su se odvile najzanimljivije (i najluđe) scene nastajanja ovog broja Glorije Glam. Sve je nekako krenulo od ideje da magazin dobije i svoju mušku inačicu - GG MAN, na čijoj smo naslovnici poželjeli jednog od najuspješnijih i najpoželjnijih glumaca regije. Sve se činilo jednostavno jer naša suradnica s njim je na "Gogo Bogo", poznaju se čitavu vječnost. Koncept snimanja je bio osmišljen, termin i lokacija dogovoreni u hercegovačkom kršu i krenuli smo u akciju. I onda zapeli. Ali ne i odustali. Goranove obveze i spontanost odjednom su ga počeli bacati s mjesta na mjesto diljem Hrvatske. Lokacije snimanja mijenjale su se iz dana u dan - od Zagreba, preko Širokog brijega, završili smo na Visu. I dobro da jesmo. Jer tamo nas je dočekala savršena kulisa babljeg ljeta i Luka Nižetić koji na otoku provodi većinu ljeta, a bez dvojbe je prihvatio našu ideju da upravo on snimi naslovnicu i našu zvijezdu prikaže onako kako to dosad nitko nije. Onako viški, bez filtera. Luka je Goranu otkrivao skrivena mjesta Visa, upoznavajući ga sa starosjediocima, a dok su slušali njihove priče iz nekih davnih vremena i isprobavali domaće specijalitete, paralelno se odvijala fotografska igra. Luka je majstorski zabilježio slojeve i slojeve bogatstva Goranovih emocija u fotografskom zapisu s okusom i mirisom otoka. Savršena ilustracija brojnih razgovora koje je "neuhvatljivi" Goran Bogdan vodio sa Zrinkom Šamijom putujući uzduž i poprijeko Hrvatske.

image

Goran Bogdan

Ludo smo se zabavljali i na snimanju s našom COVER GIRL, glazbenicom Nikom Turković. Razotkrila nam se u trenutku života u kojem je, kako kaže, napokon stekla potpuno povjerenje u sebe i ono što radi. Usudila bih se reći da je ovo jedno od njezinih najljepših izdanja, misli su joj jasne, a na fotografijama izgleda senzacionalno dok emanira istovremeno nježnu i snažnu energiju zadovoljne žene.

image

Nika Turković

Filip Duvnjak je pravi gg frajer koji fura svoj uzbudljiv akcijski film, a dovoljno je "lud" da se ujutro, nakon neprospavane noći, nacrta na bazenu na snimanju editorijala u kojem skače s desetometarske skakaonice. Što je bila tek nježna uvertira pred ulazak u njegov um, prepun zapanjujućih misli i ideja.

image

Filip Duvnjak

U naš klub "posebnih i uzbudljivih" definitivno se uklapaju i Craig Green, britanski dizajner i predstavnik londonske modne avangarde, Jordan Roth, kazališni producent i najzanimljiviji gost recentnih tjedana mode, te John Waters, "kralj trasha", redatelj nekonvencionalnog stila života. Bavili smo se i teorijama zavjere, razumijevanjem kompleksne povezanosti ženskog tijela i njegove pozicije u okviru globalnog modnog sustava, promišljali o umjetnosti života, pokušali doznati gdje je granica između zdravog i toksičnog odnosa majki i sinova...

image

Charlie Kaufman

------
image

Seks nakon 60

Kroz priče originalnih stanovnika istražili smo najatraktivnije dijelove Milana, Pariza, Münchena i New Yorka, zabavili se u našim glamuroznim igrama pripremajući vam sekvence života za uživanje u nadolazećoj jeseni - uzmite vrijeme za sebe, čitajte, maštajte, inspirirajte se, zabavljajte, radujte životu… Voli vas vaš gg.