Big Bold

Očarala nas je nova Swatch kolekcija

02. svibanj 2021.
Fotografija: www.swatch.com
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Sve više velikih kompanija radi poslovni i etički zaokret u svojim proizvodnim procesima - s pozitivnim dugoročnim posljedicama.

Swatch je nedavno lansirao nove satove od organske plastike i biokeramike. Svoj najnoviji podvig s novim bio-generiranim materijalom primijenili su na svoj klasičan model "Big Bold".

image
Fotografija: www.swatch.com

Iako, jasno - nije moguće vratiti se u prošlost kako bismo promijenili tijek svih bezobzirnih i opasnih hiperprodukcija koje su dovele do onečišćenja okoliša od strane modne industrije, a to svakako vrijedi i za "sektor" satova, mnoge su kompanije odlučile aktivirati inovativne tehnologije i ekološke materijale u svoju proizvodnju. U tom smislu, nekoliko mjeseci nakon predstavljanja kolekcije Bioreloaded, Swatch se "vraća u budućnost" s novim održivim materijalima: biokeramikom.

image
Fotografija: www.swatch.com

Klasični model "Big Bold" promijenio je svoju "kožu" te preuzeo biokeramičku - novi ekološki prihvatljiv materijal koji je "Swatch izradio, samo za Swatch". Savršena kombinacija keramike, prisutne u količini dvije trećine sastava sata, i plastike biološkog podrijetla, dodatno se ističe zahvaljujući "arhitektonskoj" konstrukciji satova, od gotovo savršeno zaokruženog kućišta promjera 47 mm te prepoznatljivog prozirnog brojčanika. 

image
Fotografija: www.swatch.com

U izboru je pet boja: klasične crna i bijela, siva kao "boja godine", optimistična nebesko-plava i nova moćna - ružičasta.