Volim pripremati jednostavna jela koja su bogata okusom. Uvijek pazim da za taj poseban, obiteljski dan svatko od članova moje obitelji nađe nešto za sebe, tako da uvijek napravim najmanje četiri različite salate uz ono najbitnije i nezaobilazno – kuhanu šunku i uskršnja jaja. Ispred vas je jedan jednostavan recept moje improvizirane salate koju moja obitelj jednostavno obožava pa se posljednjih nekoliko godina obavezno nađe na našem stolu i to ne samo za Uskrs.
Radi se o sasvim jednostavnom receptu kojim dominiraju i kraljice proljeća - šparoge, a neizostavna su naravno i kuhana jaja, a uz salatu svakako preporučujem sir s vrhnjem u koji dodajem rotkvice i mladi luk - još jedne simbole uskršnjeg menija te hrskave baguette.
Mladi krumpir skuhate i ohladite. Isto napravite i s jajima, a šparoge prepecite na tavi kako bi ostale hrskave. Krumpir narežite na kockice, jaja na četvrtine, te dodajte sitno narezane trakice luka i kapare. Rikolu dobro oprati i nju prvu posložiti na tanjur pa dodati ostale sastojke, a sve začiniti s dressingom od maslinovog ulja, octa, malo senfa i žličice meda te sitno nasjeckanim peršinom.
Pomiješajte svježi sir i kiselo vrhnje u omjeru u kojem najviše volie pa dodajte mladi luk, rotkivce narezane na tanke ploške te vlasac. Dodajte soli i papra po ukusu.
Hrskavost jelu dodat će baguette premazan maslacem, češnjakom i peršinom koji kratko zapečete u pećnici. Ovu kombinaciju najviše volimo za uskršnji doručak, ali odličan je prijedlog i za korištenje "ostataka" ako pretjerate za Uskrs.