Michael B. Jordan

On je najseksepilniji frajer na svijetu, singl je i vjeruje u snažne žene

20. studeni 2020.
Ines Madunić
Ines Madunić

Časopis People proglasio je glumca i producenta Michaela B. Jordana najseksi muškarcem na svijetu. Evo zašto ga volimo.

Među fanovima i u komentarima Michael B. Jordan već je godinama visoko kotirao za titulu najseksi muškarca na svijetu, a ove je godine 33-godišnjak i službeno postao dio tog "kluba". 

"On je čovjek za ovaj trenutak. Svake godine razmišljamo o tome - kakav je duh ove godine? Nakon teške godine, željeli smo nekoga tko nam daje tu ravnotežu eskapizma, utjehe i inspiracije. I stvarno osjećamo da je Mike takav. Ne škodi što je jako zgodan usput. Mislim da se ljudi oslanjaju na dobrotu drugih i gledaju u one koji rade za dobrobit društva. Michael je napravio puno toga. Podržava pokret Black Lives Matter, njegova produkcijska kuća stvara prilike za ljude koji nisu bijeli u Hollywoodu, vjeruje u snažne žene i njihovu emancipaciju, što je fantastično", rekao je glavni urednik časopisa People, Dan Wakeford. 

Michael B. Jordan karijeru je počeo kao dječak i prva uloga, nakon reklama, bila je u seriji "Sopranos", ali zamijetili smo ga kao Wallacea u "The Wire". Slijedili su "Fruitvale Station", "Fantastic Four", "Creed" i "Black Panther", u kojem je glumio negativca Killmongera. Osim glume, bavi se i produkcijom te je osnovao svoju produkcijsku kuću, Outlier Society, koja se fokusira na inkluzivnost i promicanje raznovrsnosti u Hollywoodu. U svim njegovim projektima stoji klauzula o raznovrsnosti filmske ekipe, prema kojoj barem 50 posto tima cijelog projekta moraju biti različitih pozadina. 

image
Za film 'Creed', nastavak 'Rockyja', mjesecima se pripremao rigoroznom dijetom i vježbanjem
Foto: Rex; Shutterstock

"Želim stvarati projekte za Brada Pitta, ali i za Willa Smitha, Denzela, Lupitu i Tessu", rekao je. 

Jordan kaže da je trenutno jako fokusiran na karijeru, ali želi obitelj. 

"Oko mene svi su u brakovima i uvijek mi govore: 'Kad se dogodi, znat ćeš' što mi nimalo ne pomaže. Već mi se to dogodilo 4-5 puta, ali nije dobro završilo za mene. Želim brak i želim djecu, vidim se kao obiteljskog čovjeka. Imam cijeli popis kakva ta osoba treba biti, što je vjerojatno razlog zašto sam još uvijek single", rekao je. 

Sa svojom obitelji je jako povezan i tek se prošle godine odselio od roditelja. Inače je rođen u Kaliforniji, odrastao je u Newarku, New Jersey, a zatim se vratio u Kaliforniju kako bi ostvario karijeru. Roditeljima je kupio kuću, a nakon nekoliko godina života s njima odselio se - 20 minuta dalje. 

image
Jako je blizak s cijelom obitelji; na fotografiji s ocem Michaelom, majkom Donnom, sestrom Jamilom i bratom Khalidom
Foto: Rex

Obožava PlayStation, čiji je ambasador, a često tvita o animeu. Omiljeni su mu "Naruto" i "Bleacher". 

Inače, ime nije dobio po košarkašu nego po svom ocu, Michaelu A. Jordanu, a srednje mu je ime Bakari, što na svahiliju znači "obećavajuće". Sigurno je da od njega očekujemo još puno dobrih uloga.