Novitet na tržištu

Orgazmi koji su nježni prema planetu i okolišu? Moguće je!

31. ožujak 2021.
Fotografija: Womanizer Promo
Ines Madunić
Ines Madunić

Američki brend Womanizer pokrenuo je kampanju za proizvodnju biorazgradivog vibratora.

Kad biste mogli spasiti planet Zemlju iz spavaće sobe, učinili biste to, zar ne? Retoričko pitanje svojim sadašnjim i budućim korisnicama postavio je Womanizer, američki brend vibratora za žene. Odlučili su proizvesti prvi biorazgradivi vibrator te pokrenuli crowdfunding kampanju. Sav novac koji skupe - a cilj od 20.000 dolara dosegli su nakon samo nekoliko dana - donirat će neprofitnoj udruzi One Tree Planted. Također, svaki kupljeni vibrator znači i jedno posađeno stablo - tako provodeći u djelo spašavanje planeta orgazmima. 

Njihov Premium Eco vibrator bit će prvi masovno proizvedeni biorazgradivi i ekološki prihvatljiv vibrator. Većina njegova sastava može se reciklirati, a važno je spomenuti da vibrator nije biorazgradiv tijekom upotrebe, nego njegovi dijelovi u kontroliranim uvjetima. Većina plastike koja se inače koristi u proizvodnji seksualnih igračaka ovdje je izbačena te zamijenjena sintetskim materijalom biolenom, koji se dobiva iz prirodnih materijala, najviše od kukuruzne krupice. Baterija se može puniti, ali i zamijeniti, a kabel za punjenje također je napravljen uz minimalan ugljični otisak. Gotovo svaki dio vibratora je biorazgradiv ili se može reciklirati, pa tako i pakiranje. 

Womanizer Premium Eco još je jedan stimulator klitorisa koji koristi inovativnu Pleasure Air tehnologiju, koja kombiniranjem pritiska zraka i masažom stimulira klitoris bez da ga dotakne. Revolucionarna tehnologija uvedena je 2014., a osmislili su ga baš stručnjaci i stručnjakinje iz Womanizera. 

Svima koji ulože u njihovu crowdfunding kampanju, vibratori će se isporučiti do 22. travnja, Dana planeta Zemlje, a tad će Premium Eco krenuti u široku prodaju. Trenutno koštaju 139 dolara.