Nagradni natječaj

Osvojite 3 odlična naslova: "Uspon Zmaja", "Obećanje" i "Projekt Spasitelj"

03. studeni 2022.

Fotografije: Press

Ususret Interliberu, na kojem vas očekuju brojni noviteti i hit knjige u izdanju Lumena, ne propustite nagradni natječaj u kojem možete osvojiti tri odlična naslova.

Impresivna  i luksuzna monografija, vrhunski SF roman i Bookerom nagrađen roman knjige su koje vam trebaju, kako biste - barem na tren - pobjegli od medijske i političke stvarnosti u koju smo svi, htjeli ili ne, uronjeni. Ovaj zanimljivi trio će kroz različite rakurse i književne (zamišljene) interese probuditi u nama želju za sanjarenjem, ali i za osvještavanjem političke i ekonomske stvarnosti koja kao da povremeno pobjeđuje i najluđe domete književnog imaginarija. Knjige "Uspon Zmaja", "Obećanje" i "Projekt Spasitelj" mogu biti vaše - uključite se u naš nagradni natječaj na Instagramu jer nagrađujemo najkreativniji odgovor.  

Dobitnica: Diana Gajić, Osijek 

Pravila nagradnog natječaja 

George R. R. Martin, Elio M. García, Jr., i Linda Antonsson: "Uspon Zmaja"

– Ilustrirana povijest dinastije Targaryen (svezak prvi)

---

image

Uspon Zmaja - ilustrirana povijest dinastije Targaryen, svezak prvi George R. R. Martin, Elio M. García, Jr., Linda Antonsson 

 

Raskošno oslikana povijesna monografija koju potpisuju George R. R. Martin, Elio M. García, Jr., i Linda Antonsson, s više od 150 ilustracija u boji, veličanstven je uvod u povijest kuće Targaryen, legendarne dinastije čiju sagu pratimo u HBO-ovoj seriji Zmajeva kuća, vremenski smještenoj prije Igre prijestolja. Ovo luksuzno ilustrirano djelo u prijevodu Marka Marasa izvanredno je štivo za dobre poznavatelje Zapadnih Zemalja, ali i za one koji su se prvi put upoznali s Targaryenima u seriji Zmajeva kuća. Ako želite saznati nešto više o najmoćnijoj obitelji Sedam Kraljevina, ovo je idealan preglednik. S ovom ćete monografijom saznati kako je targaryenska moć nastala i kako je rasla u Zapadnim Zemljama, a obuhvaća povijest koju je George R. R. Martin prvi put opisao u epskoj Vatri i krvi, od Aegona Targaryena, osvajača Zapadnih Zemalja, do zlosretnog Plesa Zmajeva, krvavoga građanskog rata koji je zamalo zauvijek okončao targaryensku dinastiju.

 

Damon Galgut: Obećanje

Dobitnik nagrade Booker 2021. godine 

---

image

Damon Galgut: Obećanje

Damona Galguta, jednoga od najvažnijih pisaca današnjice, podrijetlom iz Južnoafričke Republike, ne treba posebno predstavljati. Trostruki kandidat za Bookera prošle je godine osvojio tu prestižnu nagradu za roman Obećanje u kojemu oslikava pad i propast bjelačke južnoafričke obitelji koja živi na farmi nedaleko od Pretorije. U toj priči o disfunkcionalnoj obitelji Swart i neispunjenu obećanju koje duguju svojoj vjernoj sluškinji Salome pogađaju nas nesmiljene i nježne istine. Književnik i profesora na Sveučilištu Princeton Edmunda Whitea rekao je:”Njegov jezik krasi flaubertovska jasnoća; on o obiteljskim prilikama pripovijeda intimno, a o južnoafričkoj slojevitoj povijesti rezonira znalački. Ovo je najvažniji roman u ovome desetljećuˮ. Njegov višeslojni roman opčinjava na mnogim razinama, od pozadinske slike Južnoafričke Republike o kojoj pripovijeda bez lažna moraliziranja do osobne priče s profinjenim i dubokim uvidom u složenost ljudskog srca. 

 Andy Weir: Projekt Spasitelj 

Vrhunski SF roman koji potpisuje autor popularnog hita Marsovac 

---

image

 Andy Weir: Projekt Spasitelj 

Andyja Weira – pisca znanstvene fantastike pamtimo po nevjerojatno uspješnom romanu Marsovac i istoimenu filmskom hitu s Mattom Damonom u glavnoj ulozi. Njegov treći roman, Projekt Spasitelj, romanom godine proglasili su Bill Gates, GatesNotes, New York Public Library, Parade, Newsweek, Polygon, Shelf Awareness, She Reads, Kirkus Reviews, Amazon i Library Journal. Prava na film već su prodana MGM-u, režiraju ga Phil Lord i Christpher Miller, a našeg junaka Rylanda Gracea, usamljenog astronauta u nemogućoj misiji, glumi Ryan Gosling. Ako volite Marsovca, obožavat ćete Projekt Spasitelj, tvrde u The Washington Postu. U njemu ćete, ističe George R. R. Martin, pronaći „sve što vole obožavatelji prave znanstvene fantastike: dva svijeta u opasnosti, sposobnog (iako nesavršenog) čovjeka, pametnog izvanzemaljca, bezbrojne znanstvene zagonetke i borbu za spas čovječanstva! Roman bi oduševio Roberta A. Heinleina i Isaaca Asimova!ˮ, smatra autor bestselera "Pjesma Leda i Vatre" te "Vatra i krv".