Nagradni natječaj

Osvojite knjige koje mijenjaju pogled na sadašnji i budući život

08. studeni 2022.

Fotografije: Press 

Gloria Glam

Autobiografija, kvalitetna publicistika & psihologija utemeljena na stvarnom iskustvu tekstovi su koje trebate propustiti na svoju "to read" listu. A to možete učiniti sudjelovanjem u našem nagradnom natječaju!

Na ovogodišnjem Interliberu s publicističkim uspješnicama predstavit će se i Školska knjiga. Od autobiografije "Zelena svjetla" oskarovca Matthewa McConaugheyja – najprodavanijega naslova ove godine u Hrvatskoj preko nadahnjujuće "Fosforescencije" Julije Baird (proglašena knjigom godine u Australiji) do knjige "Životni vijek – zašto starimo, a ne moramo" Davida A. Sinclaira, jednog od najpoznatijih svjetskih znanstvenika. U suradnji sa Školskom knjigom donosimo vam nagradni natječaj u kojem možete osvojiti tri uspješnice koje, svaka na svoj način, svojom metodologijom progovaraju o nekim dimenzijama onoga što prepoznajemo kao istinu. Uključite se na našem Instagramu! 

Dobitnica: Suzana Blažević Stanić 

Pravila nagradnog natječaja 

David A. Sinclair i Matthew D. LaPlante: Životni vijek – zašto starimo, a ne moramo

Revolucionarno je djelo koje otkriva kako produljiti život. Naime, provokativna knjiga Davida A. Sinclaira, svjetski poznatog stručnjaka za dugovječnost, harvardskog profesora genetike i jednog od sto najutjecajnijih ljudi na svijetu prema izboru časopisa Time, drastično mijenja način na koji razmišljamo o starenju. Napisano je s namjerom da objasni pogrešno shvaćena znanstvena ograničenja i otkrije nevjerojatne rezultate istraživanja – mnoge od njih postignute u jednom od Sinclairovih laboratorija – koji upućuju na to kako možemo usporiti ili čak obrnuti naš genski sat.

image

Životni vijek - Zašto starimo, a ne moramo; Dr. sc. David A. Sinclair, Matthew D. LaPlante
Školska knjiga

 

Julia Baird: Fosforescencija ili kako upaliti svoje unutarnje svjetlo kad život postane mračan

Nadahnjujuća je knjiga koja zrcali blistavu, istinsku prirodu života. Inače, proglašena je knjigom godine 2021. (Australian Book Industry Awards), izniman je spoj istraživačkog novinarstva, psihologije i autobiografije. Nagrađivana australska povjesničarka, spisateljica i novinarka u Fosforescenciji, među ostalim, opisuje mračno razdoblje života, kad su joj dijagnosticirali karcinom, te otkriva kako se othrvala potonuću u depresiju i pronašla novu životnu radost. U knjizi ćemo pronaći primjere života u skladu s vjerom i vlastitom duhovnošću, ali ćemo naići i na žar borbe za ljudska prava, za prava žena, primjere uništene umjetnosti, smrtnosti i bolesti, gubitka.

image

Fosforescencija ili kako upaliti svoje unutarnje svjetlo kad život postane mračan; Julia Baird
Školska knjiga 

 

Matthew McConaughey: Zelena svjetla

Životne lekcije slavnoga glumca – najprodavaniji e naslov u Hrvatskoj. Autobiografija Zelena svjetla Matthewa McConaugheyja nadahnula je milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i poukama o životu punom zadovoljstva. Poznati oskarovac piše o životu dječaka iz radničke obitelji odgojene u katoličkom duhu, zamršenom odnosu s roditeljima, zlostavljanju u tinejdžerskoj dobi, glumačkom usponu, krizi i preporodu te duhovnim traganjima, partnerstvu i djeci.

image

Životni vijek - Zašto starimo, a ne moramo; Dr. sc. David A. Sinclair, Matthew D. LaPlante
Školska knjiga


Na ovogodišnjem Interliberu potražite TOP 10 NOVITETA  Školske knjige, među kojima su i tri naslova koja možete osvojiti u našem nagradnom natječaju.

1. David A. Sinclair i Matthew D. LaPlante: Životni vijek – zašto starimo, a ne moramo

2. Julia Baird: Fosforescencija ili kako upaliti svoje unutarnje svjetlo kad život postane mračan

3. Matthew McConaughey: Zelena svjetla

4. Jerry Seinfeld: Je l‘ čemu ovo?

5. Tony Wagner: Kako stvoriti inovatore – Stvaranje mladih koji će promijeniti svijet

6. Walter Isaacson: Leonardo da Vinci

7. Dr. Marilyn Glenville: Prirodno zdravlje žena – Potpuni vodič za žene svih dobi

8. Iva Körbler, Nenad Korkut, Katarina Marić i Danica Dedijer: Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva

9. Anthony Caira, Gordana Popović Vinčić: Golf, od početnika do profesionalca

10. Iva Prosoli: Tošo Dabac, umjetnik svojeg vremena – kritičko čitanje