GG DREAMS

Otvorenjem izložbe ‘San‘ krenula proslava 15. rođendana Glorije Glam

11. studeni 2021.

Fotografije: Marko Todorov/CROPIX

Od mladih nada do ikona umjetničke scene, 15 je umjetnika dalo svoje viđenje teme proslave naših 15 godina: San.

Djela 15 umjetnika različitih generacija s jednom temom predstavljena su u srijedu u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar, čime je započelo slavlje 15 godina Glorije Glam. Na otvorenju izložbe, koja je ostvarena u suradnji Glorije Glam i Galerije Kranjčar, te uz kustosku direkciju Vanje Babića, Mladena Lučića i Elvire Kranjčar, okupili su se suradnici i prijatelji brenda koji su uživali u sjajnim radovima umjetnika. Glazbenici Marino Tomasović i Eduard Kobeščak pobrinuli su se za da glazba "prati" snove naših umjetnika, dok su uzvanici uživali u kavama Barcaffè ESPRESSO, koji je ujedno i partner izložbe. 

image

Izložba je otvorena u srijedu u Galeriji Kranjčar

image

Sudjelovalo je 15 umjetnika

image

Marino Tomasović i Eduard Kobeščak

image

Zvjezdan Ružić u Barcaffe korneru

Od mladih nada do renomiranih legendi hrvatske umjetničke scene, svaki od 15 umjetnika predstavio je svoj rad koji se uklapa u središnju temu: San. Bile su tu i različite umjetničke forme, od klasičnog slikarstva, fotografije, instalacije, videa... A umjetnici koji su sudjelovali redom su Dalibor Martinis, Ana Sladetić, Ivan Prerad, Mihael Klanjčić, Renata Poljak, Željko Kipke, Iva Ćurić, Sibel Latin, Zoltan Novak, Sandro Đukić, Ivan Posavec, Grgur Akrap, Paulina Jazvić, Maša Barišić i Slavka Pavić.

image

Ana Sladetić

image

Slavka Pavić

image

Iva Ćurić

image

Renata Poljak

image

Sandro Đukić

image

Dalibor Martinis

image

Paulina Jazvić

image

Sibel Latin

image

Zoltan Novak

image

Ivan Prerad

image

Mihael Klanjčić

image

Maša Barišić

image

Grgur Akrap

Kustos Vanja Babić objasnio je kako su se pri odabiru umjetnika vodili principom relevantnosti za temu koja nije rijetka u povijesti umjetnosti, kao ni u radovima suvremenih umjetnika, bez obzira na njihovu osobnu poetiku i formu. 

"Velika je čast i zadovoljstvo bilo surađivati s gospođom Elvirom Kranjčar koja je prepoznala 'naše snove' te se upustila u ovu kreativnu avanturu koja je naposljetku rezultirala okupljanjem respektabilnih umjetnika čiji su snovi preneseni u njihove umjetničke radove. Ovom izložbom želimo izazvati osjećaje sreće i ljepote te potaknuti na razmišljanje i naravno sanjarenje", izjavila je Vedrana Čarapović Propadalo, urednica Glorije Glam. 

image

Vedrana Čarapović Propadalo, urednica Glorije Glam i Elvira Kranjčar, vlasnica Galerije Kranjčar

Na intimnom okupljanju u Galeriji Kranjčar u srijedu su se našli Tihana Harapin Zalepugin, Ogi Antunac, Zdenka Kovačiček, Zvjezdan Ružić, Suzana Horvat, Iva Jerković, Lana Puljić, Urška Sršen, Ana Ivančić, Borna Kotromanović, Nenad Sovilj, Ivan Alduk, Lorna Kijurko, Jelena Veljača... 

image

Fotografije: Marko Todorov/CROPIX

image

Zdenka Kovačiček

image

Tihana Harapin Zalepugin

image

Anica Tomić

image

Iva Jerković

image

Ogi Antunac

image

Ivan Alduk

image

Jelena Veljača i Vito Turšić

image

Nenad Sovilj

image

Borna Kotromanović

image

Ana Ivančić

image

Lana Propadalo Duka

image

Una Zima Akrap 

image

Ana Androšević 

image

Romano Decker

image

Zoran Škrobonja

image

Urška Sršen

image

Lana Puljić

image

Uzvanici su uživali u zalogajima Ginger sushija

image

Točio se pjenušac Veralda Brut Nature

image

Osvježenje su pronašli u prirodnoj mineralnoj negaziranoj vodi Jana

Sjajna izložba renomiranih hrvatskih umjetnika "San" u Galeriji Kranjčar, uz partnera izložbe Barcaffè ESPRESSO, otvorena je do 22. studenog, dok će slavlje Glorije Glam trajati sve do kraja godine.