GG interijeri

Ovakva ogledala želimo u svakoj prostoriji svog doma

11. listopad 2020.
Fotografija: iStock
Ines Madunić
Ines Madunić

Ogledala su izvrstan dodatak domu. Osim što lijepo izgledaju, vizualno proširuju prostoriju i mogu biti njen centralni dio. Sudeći po Instagramu, imamo i novi trend.

U uređenju doma, najčešće se držimo provjerenih oblika - onih pravokutnih. Takvi su tlocrti, većina našeg namještaja, a takvi su i prozori. Baš zato u posljednje vrijeme jako nam se sviđaju zaobljeni, ovalni oblici, a na ogledalima oni izgledaju odlično i daju drugačiji osjećaj harmonije prostoru.

Ogledala su i jako dobar način da promijenimo izgled prostorije bez previše truda. Ne moraju čak biti ni velika, iako u tom slučaju imaju veći učinak. No i manji komadi mogu potpuno transformirati sobu. U posljednje vrijeme posvuda viđamo ogledala koja imaju zaobljeni vrh, koja pomalo podsjećaju na prozore. 

Takav se tip ogledala može uklopiti u svaki stil uređenja, ovisno o tome kakav okvir će imati. Ako vam je sve u minimalističkom, skandinavskom stilu, neka imaju bijeli okvir ili ga uopće ne moraju imati.

Za industrijski stil odličan je crni, metalni okvir, a uz drvene, ukrašene okvire ogledalo će dati starinski izgled prostoru.

Tanki, zlatni okvir unijet će elegantni art deco stil u vaš dom. Funkcionirat će u svakoj prostoriji - od dnevne sobe, kupaonice do hodnika i spavaće sobe. Možete ih postaviti na zid ili, ako imate mjesta i veliko ogledalo, samo ga naslonite na zid. 

image
Ukrašeno ogledalo 1.187,90 kn (Vivre)/Ogledalo Sortland 275 kn (Jysk)/Ekne ovalno ogledalo 299 kn (Ikea)/Ogledalo Evasion 1.385,90 kn (Vivre)/Ogledalo zidno 499 kn (Lesnina)/Ogledalo Arch Gold 1.744,90 kn (Vivre)