Fuliranje & Fooling Around

Ovog Adventa se fuliramo na dvije lokacije

25. studeni 2022.

Fotografije: Sandro Sklepić

Gastro užitci, jako dobra glazba, blagdanska atmosfera i božićne lampice su recept za zagrebačko Fuliranje koja svoja vrata otvara 26. studenog.

Advent u Zagrebu ove sezone vraća se u punom sjaju i dodatno podiže ljestvicu. Na više lokacija u gradu pripremaju se destinacije koje će donijeti pravi blagdanski duh i zabavu, a među njima je i Fuliranje koje se ove godine održava na dvije lokacije. 

Od 26. studenog fuliramo se na terasi Oleander hotela Esplanade uz Fooling Around by Fuliranje te na Fuliranju na Strossmayerovu trgu. Kao i svake godine, velika pozornost posvećena je atraktivnom dizajnu, kvalitetnom programu, ali i održivosti.

image

Fuliranje u Esplanadi

Program u Esplanadi počinje 26. studenog i obilježit će ga mnogo dobre glazbe, od DJ-eva do koncerata, a jedan od njih uz koji se slavi 11. rođendan Fuliranja je Queen Real Tribute koji je zakazan za 8. prosinca. Deset ugostiteljskih kućica pripremilo je zanimljivu gastro priču za posjetitelje: The Meat by Nenad Komes, Institut za kobasice by Mate Janković, Balon, Taika, Restač, Beg’s Plant Based Street Food, Gingle Bells, Rakijarnica. Tu su i zvjezdani chefovi i restorani - Esplanade Zagreb, nositelj zelene Michelin zvjezdice za održivu kuhinju 2022. predvođen Anom Grgić, Chefom godine 2022. prema izboru prestižnog vodiča Gault & Millau Hrvatska, zatim trostrukom prvakinjom u slastičarstvu Mirjanom Špoljar i koktel majstorom Vjenceslavom Madićem, poznatijim kao Master ‘Kishoni‘, te Nebo by Deni Srdoč StreetStyle, predvođen jednim od najboljih hrvatskih chefova s dvije Michelinove zvjezdice u dva različita restorana.

Terasa Oleander rezervirana je i za nogometnu ludnicu sa prijenosom svih nogometnih utakmica hrvatske reprezentacije.

image

Fuliranje na Strossmayerovom trgu

--- 

Fuliranje se vraća na Strossmayerov trg uz mlade ali vrhunske food koncepte. Najpoznatiji hrvatski food startupovi, mladi ali već etablirani kuhari bit će zaslužni za stvaranje posebnog gastro iskustva. Mario Mandarić, Vid Nikolić, Marko Palfi, Mate Janković i Ivan Pažanin, uz El Toro, Le Kolač, Torikayu, Ficlek, Boogie wonderland by Kroštula, 4 burgers, Crumble by Briocherie, Bakina kućica by Bakina tajna, Picnic Mingle&Fun, Santa’s house, Purple Monkey, Gingle Bells i Rakijarnica donose gastro poslastice.

Fuliranje donosi i party atmosferu uz nastupe DJ-eva, od soula i jazza do funka, disca i housea. Ovogodišnje izdanje Fuliranja dovodi više od 15 renomiranih, ali i nadolazećih hrvatskih DJ zvijezda, uz posebne goste iz Velike Britanije - Big Danny Kane, PBR STREETGANG (Love international launch) te Jamesa Holroyda (tour DJ Chemical Brothers-a) koji je zadužen za novogodišnju zabavu. Uz njih, očekuju se nastupi glazbenika na saksofonu, trubi, violini ili kao vokali.