NOVI BROJ

Paris mon amour: Ne propustite jesensko izdanje Glorije Glam

06. listopad 2024.

Fotografija s naslovnice Maja Kljaić 

Novi broj magazina Gloria Glam u prodaji je od 7. listopada.

Pokušat ću vam dočarati atmosferu stvaranja ovog broja. Sve je počelo na izmaku ljeta, na još uzavrelom zagrebačkom asfaltu. Grad je bio nekako uljuljan, pomalo pospan, iscrpljen od ljetnih žega. Mi koji smo se vratili s juga, još slani od morske soli, pokušavali smo se prebaciti na radnu temperaturu koja se dobrano zagrijala tog ponedjeljka ujutro kada mi je u ured stigla Aleksandra Dojčinović. Tek smo ispijale prve gutljaje jutarnje kave kad mi je onako nonšalantno ispričala što sprema u idućim tjednima - reviju u Parizu za trajanja Paris Fashion Weeka, i to na jednoj od najljepših pariških lokacija. Svatko na njezinom mjestu bio bi prirodno euforičan, ali ne i ona. Potpuno staložena i fokusirana na kreacije koje će tamo predstaviti, objašnjavala mi je kako od ovoga ne želi raditi predstavu. U ovom trenutku vidi priliku za neki svoj novi početak. Nismo dugo razmišljali, već smo, pogađate, počeli s pripremama i kupili karte za - Pariz.

Upravo je Alex u Parizu zvijezda naslovnice našeg jesenskog broja. Toplo vam preporučujem da pročitate razgovor s jednom od naših najuspješnijih dizajnerica koji je ovaj put bio drukčiji od svih dosadašnjih - upoznali smo jednu drukčiju Alex koja je s nama podijelila fragmente svog intimnog svijeta i svoja najdublja razmišljanja. Uživajte u razgovoru i fotografijama snimljenim jutro nakon trijumfa na modnoj pisti, u pariškom stanu točno preko puta legendarnog hotela Four Seasons, s balkonom s kojeg pogled puca na Eiffelov toranj.

Slobodno mogu reći da je taj divni Pariz obilježio ovaj broj ili smo ga pak posvetili Parizu. Dogodilo se to posve slučajno i beskrajno smo u tome uživali. Tako smo pisali o slavnom britanskom kitničaru Stephenu Jonesu čiji je rad prikazan na izložbi "Chapeaux d‘artiste" u pariškoj Palais Galliera, a ušli smo i u impozantan dom u zgradi iz 17. stoljeća Pierrea Freya, člana francuske dekoraterske dinastije.

Među brojnim umjetnicima, vizionarima, kreativcima i ikonama fascinirala nas je i slavna poljska manekenka, top model Małgosia Bela, danas 47-godišnja žena koja je obilježila 25 godina povijesti mode te nedavno objavila knjigu "Winter girl". S njom smo se družili ljetos u Slanom.

Tu je jednako fascinantna zagrebačka kolekcionarka Dagmar Meneghello koja je samo za nas napravila svojevrsnu inventuru života. Dok se u njezinom osebujnom domu secirala umjetnost, paralelno, na drugoj adresi, odvijao se meč na koji smo izazvali dva frajera, zaljubljenika u rekreativni tenis - voditelja Ivana Vukušića i glumca Filipa Juričića. Jedna je žena s njima vodila pravi muški razgovor.

------

Svakako se zaustavite na kolumnama naših suradnika - od Mirele Forić koja je u Londonu razgovarala s vizionarkom Marijom Hatzistefanis, koja je prije 25 godina pokrenula uspješan kozmetički brend, Nataše Mihaljčišin koja secira Olimpijske igre održane ljetos (opet) u Parizu, Ive Biondić čiji je tekst nastao iz frustracije vezane uz neke feminističke postmodernističke prakse pa sve do Zrinke Šamije koja je proučila sve o tome kako generacije žena preživljavaju dejtanje, Ane Ivančić s kojom smo detaljno pregledali sve hot komade za novu sezonu te Slavka Sobina koji se uhvatio u koštac s anksioznosti.

Pisali smo i o drive-in kulturi koju je još početkom prošlog stoljeća vizionarski započeo Jessie G. Kirby, kao i o šoping revoluciji koja je započela 1964., novim fashion ikonama - vozačima utrka Formule 1 koji se tako dobro snalaze u toj ulozi. Zaputili smo se i u potragu za čistim užitkom ponukani činjenicom da je potreba za intimnošću veća nego ikada, a pozabavili smo se i pasjim životom u svijetu luksuza. Servirali smo vam još mnoštvo pravih modnih i dizajnerskih poslastica. Sve kako bismo vam uljepšali početak nove sezone - onako na pariški. Bisous, Bisous.