GG x Cloud&Co. inicijativa

Podržavamo domaće kreativce: lanene prostirke by Verka Handmade 

06. travanj 2020.
Fotografije: Verka Handmade

U suradnji s Katarinom Zmazek iz Cloud&Co. svakodnevno vam predlažemo domaće kreativce čiji su proizvodi vrijedni kupnje. Danas vam predstavljamo obiteljski brend prostirki koje izrađuju mama i kćer, pod imenom Verka Handmade.

Kreativni duo stoji iza Verka Handmade neodoljivih lanenih prostirki u raznim oblicima inspiriranima prirodom - list monstere, školjka, sukulent, djetelina. Veronika i Ela Filipec majka su i kći koje ih ručno izrađuju. Idealne su za bebe i djecu kao prostirka za igranje ili tepih u dječjim sobama, odrasli ih koriste kao dekoraciju u interijerima, kao prekrivače za krevete, ukrasne tepihe, prostirke za balkon...a kućni ljubimci ih posebno vole. Osim prostirki s kojima su započele biznis, od nedavno izrađuju i lanene igračke za djecu u obliku raznih životinja.

I Verka Handmade teško se nosi s ovom situacijom kada im je broj narudžbi znatno pao, ali kažu i dalje ih ima. Situacija s koronavirusom nije ih demotivirala pa s poslom nisu stale, već vrijeme koriste za razradu novih ideja i realizaciju starih. 

image
Veronika i Ela ručno izrađuju prostirke od lana

"Sad smo se napokon posvetile novim proizvodima, izradi webshopa i svemu za što nismo imali vremena zadnjih par mjeseci. Tako da nam kreativnost može samo rasti u ovakvoj situaciji", govore nam Ela i Veronika. Slobodno vrijeme žele iskoristiti što kreativnije, pozitivnije i korisnije kako bi sve bilo lakše kada ovo sve prođe. 

"Pozitivno je to što se pokrenuo val međusobne podrške i promocije malih poduzetnika te su ljudi koji do sada nikada nisu kupovali preko interneta sada počeli, što bi mogla biti pozitivna promjena u budućnosti", smatraju vlasnice brenda, a kako smo sada svi okrenuti uređenju doma, ovo bi za njih moglo značiti i nove kupce koji, ako nekim slučajem nisu otkrili njihove radove, sada to mogu. 

image
Posao su proširile na izradu dječjih igračaka
image
Prostirke se uklapaju u svaki dio doma- i neodoljive su

"Veći je problem što je vrijeme krstitki i proslava, a naši su proizvodi dosta traženi za takve događaje, pa nam je broj narudžbi i zbog toga pao. U planu nam je izraditi još nekoliko oblika jastuk-igračaka za djecu, pa ćemo iskoristiti ovo vrijeme za stvaranje, a kad sve prođe organizirat ćemo fotografiranje i staviti ih u svoju ponudu. Mi ne izbacujemo tako često kolekcije tako da nam se planovi nisu puno promijenili", komentiraju. 

Putem društvenih mreža komuniciraju s klijentima i nastoje širiti pozitivne vibre. "Pa iskreno, mi se trenutno fokusiramo na to da ljude motiviramo da ostanu doma kako bi sve ovo što brže prošlo, da kupuju online i da kupuju lokalno (to i sami radimo) i tako podržavamo svi zajedno hrvatsku ekonomiju", govore majka i kći, a uskoro će pokrenuti i web shop, što će im uvelike pomoći u daljnjem poslovanju. Kažu, nadaju se najboljem i čekaju reakcije kupaca.

"Na našem Instagramu u highlightsima imamo istaknutih preko 80 hrvatskih kreativaca koje volimo i podržavamo, ovo su neki od njih - House of Kiwi brend, Paper Parks, Shamai Grim s biljnim terarijima...

Kako pomoći?

- Umjesto online shoppinga u stranim trgovinama, kupovinom podržite domaći dizajn - većina narudžbe prima preko društvenih mreža 

- Razveselite dragu osobu poklonom iz izolacije - od odjevnog komada do dekoracije za dom ili nakita

- Domaće kreativce pronađite pod #ggzakreativce i #cantstopcreativity te ih preporučite svojim prijateljima.

Izdvojili smo prostirke brenda Verka kojima želimo ukrasiti svoj dom. 

image
Narudžbe se primaju preko društvenih mreža, a drugi tjedan dostupan je i web shop