Seksualna edukacija

Pornhub poručuje: Let‘s talk about sex, baby

05. studeni 2020.
Fotografija: iStock 
Srđan Sandić
Srđan Sandić

Ako što treba ovom svijetu - to je svakako više suvislog razgovora o seksu.

Pornhub je lansirao svoju prvu seriju koja ima za zadatak seksualno obrazovati svoju publiku i širu javnost. Platforma je to koja nudi "pravi razgovor o seksu od onih koji ga najbolje znaju". Namjera im je bila premostiti jaz između pornografije i stvarnog seksualnog obrazovanja - i iskustva. Na neki način, željeli su demistificirati (možda?) i svoju proizvodnju.

Zdrave navike samozadovoljavanja, pravilan način korištenja kondoma, ženska anatomija i što je normalno (a što nije) za "ljude s penisom" kako god se oni rodno izražavali – neke su od tema ovih videa. U svih 11 epizoda sugovornici su seksualni terapeuti i doktori znanosti iz različitih polja vezanih za i oko seksa, te nude znanstvene savjete i odgovore. Prva se epizoda odnosi na komunikaciju. "Svatko zaslužuje poštivanje svojih granica", kaže seksualni terapeut i voditelj dr. Cat Meyers, dodajući: "Pritisak nikad nije dobar osjećaj. Ako ćete se seksati, trebali biste znati kako komunicirati o seksu ".

Jedan videozapis nudi čak i savjete kako voditi siguran spolni odnos tijekom pandemije koronavirusa. "Nedavno istraživanje otkrilo je da je Covid-19 pronađen u sjemenu", tvrdi Jessica Ross, certificirana seksualna terapeutkinja, "u muškaraca koji imaju aktivne infekcije i onih koji su se oporavili." Ne brinite se, još nema konačnih dokaza može li se tako prenijeti ili ne. Puno tog zanimljivog i pametnog vas čeka – nemojte propustiti. Puno tog što mislite da znate - vjerojatno ne znate.