Royal binge

Povratak na kraljevske dvore

03. listopad 2022.

Fotografija: Profimedia 

Kao da se hype oko života na dvoru počeo stišavati, kad nas je dočekao još jedan nagao proplamsaj. Od studenog iščekujemo petu sezonu serije "Kruna", dok ćemo se za prequel i novu sezonu "Bridgertona" morati strpjeti do iduće godine.

Ne samo da uskoro (točnije, 9. studenog) dolazi peta sezona "Krune", već je potvrđeno da se serija neće zaustaviti čak ni na toj sezoni. Prvi pogled na ono što nas čeka u kraljevskoj obitelji daje naslutiti da se epizode fokusiraju na rastavu princa Charlesa (Dominik West) i princeze Diane (Elizabeth Debicki), popraćenu pripremama kraljevske obitelji na intervjue i reakciju javnosti. Glumački postav osim navedenog dvojca uključuje i Imeldu Staunton, vjerojatno najpoznatiju po ulozi Dolores Umbridge u petom nastavku Harry Potter serijala, čija fizička sličnost s kraljicom Elizabetom II. ostavlja bez daha. Iako je kraljevska obitelj imala prigovore i u strepnji čekala novu sezonu, mi ne sumnjamo da će oduševiti.

S druge strane, sve se više govori o prequelu seriji "Bridgerton". Bit će to zasebna mini serija naziva "Queen Charlotte: A Bridgerton Story", a pratit će mladost i odrastanje obožavane kraljice Charlotte koju će, za razliku od originalne serije u kojoj je utjelovljuje Golda Rosheuvel, glumiti talentirana mlada glumica India Amarteifio. Charlottin uspon do krune i moći popraćen je spletkama i komplikacijama koje je buduća kraljica dužna prevladati i nadmudriti samostalno, vođena isključivo svojim (ne)iskustvom. "Iako će serija biti usredotočena na uspon i ljubavni život mlade kraljice Charlotte, također će ispričati priče o Violet Bridgerton i Lady Danbury", izjasnili su se iz Netflixa u priopćenju za javnost nakon objave ranije ove godine. "Mnogi gledatelji nisu bili ni upoznati s pričom o kraljici Charlotte prije nego što ju je ‘Bridgerton‘ doveo u svijet, i oduševljen sam što će ova nova serija dodatno proširiti njezinu priču i svijet Bridgertona", dodao je izvršni direktor Netflixa Bela Bajaria. Sve u svemu, izgleda da se vraćamo na prijestolja i u kraljevske dvore. Glamur, raskoš i moć u opticaju su iz kojeg, priznajmo, nikad nisu ni otišli.

U postprodukciji je trenutno i treća sezona originalnog "Bridgertona", što znači da bismo je mogli očekivati kroz prvu polovicu 2023. godine. Točan datum objave još nije poznat, ali sezona je već uspješno snimljena. Uz stari postav koji i dalje uključuje Nicolu Coughlan, gledat ćemo i neka nova imena: Hannah Dodd zamijenit će Ruby Stokes u ulozi Francesce, a u igru ulaze i Daniel Francis kao Marcus Anderson, James Phoon kao Harry Dankworth i Sam Phillips kao Lord Debling. Treća sezona neće pratiti radnju trećeg romana iz "Bridgerton" serijala, već će se preskočiti ravno na četvrti, što znači da će radnja ipak biti usredotočena na Penelope i Colina.