#OSTAJEM DOMA

Pozitivan stav: aplikacije koje će vam olakšati boravak u izolaciji

19. ožujak 2020.
Fotografije: IStockPhoto 

Mobilne aplikacije u ovom slučaju mogu biti od velike pomoći ako vas u izolaciji muči osjećaj anksioznosti, depresije ili napadaja panike.

Svakodnevica je postala drugačija, odjednom, osuđeni smo na ostanak u svoja četiri zida i na izolaciju, situaciju koja nekima teško pada. Teško je reći koliko će potrajati, no za boljitak svih #ostajemdoma i iz te situacije izvlačimo ono najbolje.

Introverti među nama podnose je lakše, no u mnogima će izolacija probuditi anksioznost i stres. Kako u ovo vrijeme pandemije živimo u digitalnom dobu, pametne telefone možemo koristiti na - pametan način.

Pozitivan stav svojim pratiteljima dijeli pjevačica Lizzo, koja je na IGTV-u objavila video do svira frulu uz ljekovite kristale, te napisala: "Jer vas volim. Meditacija i mantra za izlječenje u vrijeme ove globalne krize". Justin i Hailey Bieber također šire pozitivu uz glazbu i ples...

Dakle, smanjite negativnost, zadržite pozitivan stav, informirajte se iz samo provjerenih izvora, a za "smirenje" će poslužiti i odlične aplikacije, one koje vode kroz meditaciju, one sa smirujućom i opuštajućom glazbom ili one za kreativce. Izdvojili smo neke od njih.

Calm

Uz vodič kroz meditaciju i umirujuću glazbu Clam je jedna od popularnijih aplikacija, prigodna i za djecu. Pomaže korisnicima da bolje spavaju, umanje stres i anksioznost, a jedan od brojnih naratora priča za spavanje je i Matthew McConaughey. Slušamo pozorno! Aplikacija je prvih mjesec dana besplatna za korištenje.

Dostupno na Calm 

Headspace

Pomaže pronaći vlastito "mirno mjesto", vodi vas kroz meditaciju, uči kako upravljati stresom i olakšava osjećaj anksioznosti. Važno je ostati fokusiran i pravilno disati pa je ova aplikacija vodič u opušteniju i sretniju svakodnevicu.

Dostupno na Headspace

Insight Timer

Nudi zaista pregršt različitog izbora - vođena meditacija, mantre, poezija, priče i ostali sadržaji koji će umiriti um i pomoći kod problema sa spavanjem na ovoj su aplikaciji besplatni.

Dostupno na Insight Timer

Colorfy

Aplikacija koja imitira bojanke za odrasle koje su prije nekoliko godina bile pravi hit. Ako ne posjedujete fizičku bojanku, ova virtualna je jednako dobra. Bojanje i crtanje dokazano djeluje terapeutski, ujedno je i zabavno i odličan je način kreativnog izražavanja.

Dostupno na Colorfly

Reflecty

Ova aplikacija, odnosno osobni dnevnik vođen je umjetnom inteligencijom i koristi pozitivnu psihologiju i kognitivnu bihevioralnu terapiju kojom smanjuje stres, olakšava nošenje s negativnim emocijama i mislima te nudi različite vodiče za pozitivno razmišljanje i good feel osjećaj tijekom dana.

Dostpno na Reflecty

SuperBetter

Riječ je o motivacijskoj aplikaciji koja nudi niz igara i izazova fokusiranih na izgradnju snage i optimizma. Pomaže kod depresije i anksioznosti, kronične boli i stresa te se nakon korištenja aplikacije korisnici osjetno osjećaju bolje.

Dostupno na SuperBetter