GG POP UP PAPER

Predstavljamo vam novo izdanje na recikliranom novinskom papiru - za samo 10 kuna

28. svibanj 2021.
Vedrana Čarapović Propadalo

Žudjeli smo za back to basic pa smo stvorili magazin na 100-postotno recikliranom novinskom papiru u kojem vam donosimo jednu temu, obrađenu kroz različite perspektive. Prvi broj GG POP UP PAPER, nastao u suradnji s Garderoba Concept Storeom, je u prodaji za samo 10 kuna - još samo do srijede, 23.lipnja!

Albert Einstein ježio se od pompoznih fraza, a jednostavnosti je ostao vjeran do kraja života. Iz današnje se perspektive to čini pomalo utopijskim, ozbiljno teškim projektom na koji uglavnom nismo spremni, iako bismo to možda željeli. Lifestyle minimalizam zvuči sarkastično iz pozicije suvremenog, proždirućeg konzumerističkog društva u kojem se utapamo. A opet nas doziva, iznutra, i poziva na oslobađanje. Koliko ste se puta zatekli fokusirani na materijalno, potrošno, ulažući svo vrijeme ovoga svijeta u nebitno, zatvarajući oči nad onim što vam zapravo treba, iscrpljujući se do krajnjih granica da pobjegnete od sebe, sakrijete se od vlastitih osjećaja. Ili koliko ste puta bili na nekom predivnom mjestu u naizgled savršenom trenutku, a zapravo osjećali prazninu i onaj potmuli pritisak u prsima.

I sasvim je svejedno jesu li alati za bijeg snovite destinacije, gomilanje torbica, nakita, posla, površnih odnosa, antiknih ili modernih komada namještaja, analiziranje tuđih života na i oko društvenih mreža ili suludi noćni izlasci, jer rezultat jednako može biti poražavajući. Da, zahtjevno je ogoliti se, riješiti se suvišnih stvari, ljudi, odnosa te se naposljetku othrvati nametnutim receptima navodno sretnog života. Nije nedostižno. Upravo je minimalizam - luksuz mirnog života, za kojim svijet danas žudi kao nikad prije, tema broja kojom vam želim dobrodošlicu na stranice novog magazina – GG POP UP PAPER. Jer mi smo žudjeli za stvaranjem novog, ali back to basics magazina s mirisom slojeva bogato nanesene boje i zvukom šuškanja novinskog papira, kojim vam želimo pružiti iskustvo konzumiranja sadržaja ispričanog oko samo jedne teme od prve do posljednje stranice. U budućnosti ćemo se baviti fenomenima koji nas intrigiraju, opsesijama koje nas p(r)ogone, događajima o kojima ne prestajemo razmišljati, vjerujući pritom u neobuzdanu kreativnost s nepoznatim završetkom.

Ne propustite uživanje u prvom izdanju GG POP UP PAPER - koji je u prodaji!